Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Vándorló lelkek a kárpiton

Vándorló lelkek a kárpiton

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Péreli Zsuzsa a kortárs magyar kárpitművészet korszakos jelentőségű képviselője, akit a neves művészettörténész, Frank János egyenesen a gobelin szinonimájának nevezett.

- hirdetés -

Az elmúlt évtizedekben több mint hetven egyéni kiállítása volt – többek között a Műcsarnokban és az Iparművészeti Múzeumban. Nemzetközi elismertségét jelzi, hogy 2001-ben – a külföldi művészek közül elsőként – önálló tárlatot rendeztek alkotásaiból a gobelin hazájában, a franciaországi Aubussonban is. Érdemes és Kiváló művész, Magyar Örökség Díjas alkotó, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja.

Ferenczy Noémi szellemiségét követve minden munkáját maga szövi.

Érzékenyen reagál a jelen problémáira, de már korai alkotói korszakától kezdve különös empátiával érezte át egy hajdanvolt aranykor emlékeit, a múlthoz kötődő városi, illetve népi kultúra tárgyi világán keresztül az egyszerű emberek sorsát.

Az elmúlt két évtizedben a művész figyelme filozofikus mélységű kérdések felé terelődött, kompozícióin egyre jobban előtérbe került a fizikai és a szellemi, a földi és az égi értékek közötti egység kifejezése. Mostani tárlata is célzatosan vezet át minket a mai tárgyias környezetünkből egy emelkedettebb univerzum felé.

Lélekvándorlásaim – Péreli Zsuzsa kiállítása
mikor: november 30.–február 25.; hol: Ferenczy Múzeum (Szentendre);
mennyi: 600–1200 Ft; további információ

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X