Papageno Radio
Film Sophia Lorent kitüntetik az amerikai filmmúzeum megnyitóján

Sophia Lorent kitüntetik az amerikai filmmúzeum megnyitóján

Sophia Lorent és Haile Gerima etióp filmrendezőt is kitüntetik az Oscar-díjat is odaítélő Amerikai Filmakadémia Los Angeles-i új múzeumának megnyitóján szeptemberben.

Hétfőn jelentették be, hogy a múzeum szeptember 25. és 30. között egyhetes ünnepi eseménysorozattal nyílik meg. Ennek részeként szeptember 25-én díszvacsorán köszöntik a múzeum két díjazottját, Sophia Lorent, aki a Visionary Awardot (Látnok-díjat), és Haile Gerimát, aki a Vantage Awardot (Nézőpont-díjat) kapja.

A Látnok-díjjal olyan művész vagy tudós munkásságát ismerik el, aki pályafutásával hozzájárult a filmművészet fejlődéséhez.

A Nézőpont-díjat pedig olyan művésznek vagy tudósnak ítélik oda, aki “a filmművészet uralkodó narratíváját megkérdőjelezve segített azt kontextusba helyezni” – idézte a közleményt a The Hollywood Reporter.

Image: Academy Museum of Motion Pictures, Wilshire Boulevard and Fairfax Avenue. ©Renzo Piano Building Workshop/©Academy Museum Foundation/Image from L’Autre Image
Image: Academy Museum of Motion Pictures, Wilshire Boulevard and Fairfax Avenue. ©Renzo Piano Building Workshop/©Academy Museum Foundation/Image from L’Autre Image

A gálaesten Bob Iger Disney-főnök, valamint Tom Hanks és Annette Bening is elismerést kap

azért a fáradhatatlan munkáért, amelyet a múzeum létrehozásához szükséges 388 millió dollárra (120 milliárd forintos) rúgó költségek előteremtésében, az adománygyűjtő kampány vezetésében végeztek.

A díszvacsora ínyencségeit Wolfgang Puck híres Oscar-séf konyhája készíti el. “A Filmakadémia Múzeuma kiállításokkal, vetítésekkel, programokkal, gyűjteményével, valamint az éves gálával ünnepli és támogatja a filmművészek, filmtudósok és filmes szakemberek munkáját” – hangsúlyozta a múzeum elnök-igazgatója, Bill Kramer.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!