Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Március 13., 10:00 – Dubóczky Gergely és az Operaház Zenekara

Közvetítés – Március 13., 10:00 – Dubóczky Gergely és az Operaház Zenekara

A Filharmónia Magyarország virtuális koncertterme a kicsiktől a nagyokig, az egész családot várja a képernyők elé március 13-án! A Mesélő muzsika Veszprémből jelentkezik és a Papageno Facebook-oldalán is követhető. A hangversenyen köszönthetjük többek között a Magyar Állami Operaház Zenekarát, Navratil Andrea népzenészt, Lakner Tamás moderátort, Dubóczky Gergely karmestert és Ódor Kristófot, a Centrál Színház színészét.

- hirdetés -

A Filharmónia Magyarország azon dolgozik, hogy elérhetővé tegye a zenét mindenki számára még ezekben a rendkívüli időkben is. A Mesélő muzsika több mint 30 éves múltra tekint vissza. A sorozat számos generáció tagjával ismertette és szerettette meg a klasszikus zenét. A mai napig a legmagasabb színvonalú tanulást és kikapcsolódást jelenti az egész család számára. A koncertek a szülők számára is legalább olyan értékes élményt nyújtanak, mint a gyermekeknek.

- hirdetés -

Március 13-án megfigyelhetjük a természetet, a csodálatos környezetünket, töltsük meg ízekkel, illatokkal, színekkel. Tegyük mindezt játékosan, a versek és dallamok ritmikus ismétlődésein keresztül.

A hangversenyen Lakner Tamás szédületes temperamentumával, lehengerlő beszédével a természet hangjait a zene képébe varázsolja. Ebben segítőtársa Ódor Kristóf a Centrál Színház fiatal színésze lesz. A hangokat Dubóczky Gergely irányítja, kinek jelmondata: „Zene, irodalom, képzőművészet: mindhárom téren naprakészen tájékozottnak kell lennie a karmesternek, aki akár a kortárs, akár a régebbi zeneműveket szeretné érthetővé tenni a mai közönségnek”. Mindemellett a Magyar Állami Operaház Zenekarának hangszeres művészei varázsolják el képzeletünket, valamint tovább fűszerezve ezt a zenei koktélt, Navratil Andrea vezetésével hallhatjuk a különleges hangszereken játszó népzenészeket is.

Figyeljetek gyerekek, mert a felcsendülő népszerű zeneművek – Beethoven, Bartók, Schubert, Ravel, John Williams – mellett még nagyszerű Filharmónia ajándékokat is nyerhettek. Kövessétek a hangversenyt és küldjétek el rajzaitokat, alkotásaitokat szüleitek segítségével!

A Filharmónia Magyarország élő koncertközvetítéseiről további információ a www.filharmonia.hu oldalon található! A közvetítés a Papageno Facebook-oldalán is elérhető.

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!