Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Május 18., 19:00 – Kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

Közvetítés – Május 18., 19:00 – Kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

A Filharmónia Magyarország idén újra megrendezi Egyházzenei Fesztiválját május 18. és 23. között! Több hónap kihagyás után most végre újra élőben töltődhetnek fel koncertélményekkel, és a helyszínen élhetik át a zene szépségeit. A fesztivál programjait emellett online is lehet követni. A veszprémi produkció és ünnepélyes megnyitó a Filharmónia Facebook-oldalán, Vimeo- vagy YouTube-csatornáján, valamint a Papageno Facebook-oldalán lesz hallható.

- hirdetés -

A megnyitóra május 18-án Veszprémben kerül sor, ahol dr. Udvardy György veszprémi érsek indítja el a 6. Con Spirito Egyházzenei Fesztivált. Az Eucharisztikus világkongresszus évében a római katolikus egyházzene lesz az esemény fókuszában. A fesztivál keretein belül a nagy múltú Bécsi Zeneművészeti Egyetem Gregorián Szkólájának műsorát hallhatják élőben május 18-án Veszprémben, május 19-én Pécsett és május 20-án Szegeden.

- hirdetés -

Az Ausztriából érkező kórus karvezetője prof. dr. Antanina Kalechyts, a hangversenyen közreműködik Kovács Róbert orgonaművész. A három városban a Mirabilia, vagyis Csodatettek című műsort hallhatja a közönség.

A Bécsi Zeneművészeti Egyetem Gregorián Szkóláját az intézmény Egyházzenei Tanszékének jelenlegi és végzett növendékei alkotják. Antanina Kalechyts 2020 márciusa óta az egyetem gregorián- és liturgiaprofesszora. Elődje, Cornelius Pouderoijen professzor után a tanszék szkóláját is ő vezeti.

A szkóla változó felállásban rendszeresen énekel szentmiséken, valamint hangversenyeken Ausztriában és külföldön egyaránt. A meghívások rendszerint gregorián fesztiválokra, nemzetközi szimpóziumokra, illetve tudományos előadásokra szólnak, melyeknek központi témája a gregorián repertoár ma ismert, legkorábbi kéziratainak interpretációja.

Az Egyházzenei Fesztivál a Pécsi Egyházmegye, a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Veszprémi Érsekség társszervezésével valósul meg. További információ a stream- és az élő koncertekről a Filharmónia weboldalán található.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!