Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Backstage Bata Éva a Papageno magazinnal kezdi az új évet - Már a...

Bata Éva a Papageno magazinnal kezdi az új évet – Már a nyomdában a januári szám

Általános tapasztalatom, hogy a várva várt téli ünnepek után, mint a karácsony meg az újév, az ember rezgésszáma kicsit lecsökken. A nagy  készülődések, nagy beszélgetések, nagy összekapcsolódások után a hétköznapok szürkébbeknek tűnnek, valahogy profánabb lesz a létezés. Ezért érdemes januárban minden hétre találni egy „szervezet-pezsdítő” programot.

- hirdetés -

Én rögtön a Lajkó Félix koncerttel indítanék, a Müpában, január 2-án. Pár éve volt szerencsém részt venni egy ilyen zsigerbe mászó koncerten. Csodás évem lett utána, úgyhogy ki van próbálva!

- hirdetés -

A másik zenei csemege, ami szintén megrázza az ember érzékeit, a STOMP nevű formáció, január 9–11-ig, a Budapest Kongresszusi Központban. A csapat bármiből képes ritmushangszert varázsolni, aminek lüktetése, humora felemelő, szédítő és annyi energiával töltheti fel az embert, hogy másnap egy felhőkarcolót is fel tudna építeni! Több előadás lesz, én ha tehetném, mindegyiken ott lennék!

Egy hasonlóan ösztönökre ható program a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana-ja a Müpában, január 24-én. Carl Orff  monumentális műve régóta nagy szerelmem, ha ez párosul az általam nagyra tartott színházi formával, azt csak ajánlani tudom!

Karácsony előtt került bemutatásra a Radnóti Tesla Laborban, Franz Xaver Kroetz A vágy című műve, amelyet Alföldi Róbert rendezésében láthattok. Csodálatos esszenciája a kapcsolatoknak, magánynak, kétségbeesett keresésnek és annak, hogy bármi is történjék velünk, akkor is menni kell tovább. A kérdés csak az: hogyan?

Jó szívvel ajánlom a fenti programokat, hajrá, rezgésre fel!

Bata Éva

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.