Papageno Radio
Papagenda Programajánló - 2018. június 18-24.

Programajánló – 2018. június 18-24.

Nyár van, éjjel és nappal zenél Budapest. Köztereken, klubokban és nagy hangversenytermekben, helyet adva fiatal tehetségek bemutatkozásának, és már befutott művészek koncertjeinek. Ezen a héten figyeljünk az operaénekes-nőkre: a már bizonyított, de még a pálya elején járó Kristóf Rékára, illetve az A kategóriás világsztár Joyce DiDonatóra!

június 18.

Lee Konitz Quartet

90 éves a jazz történetének egyik kulcsfigurája, és korát meghazudtolva két koncertet is ad Budapesten. Lee Konitz tényleg mindhalálig muzsikus, ráadásul Charlie Parker mellett az egyik legfontosabb szaxofonos, aki a cool születésénél is éppúgy jelen volt, mint ahogy az avantgárd jazznél. Játszott nálunk duóban, trióban, most kvartettjével lép fel Lee Konitz – szaxofon, Florian Weber – zongora, Jeremy Stratton – bőgő, George Schuller – dob felállásban.

mikor: 19.00 (19-én is); hol: BJC; mennyi: 5400 Ft; további információ

június 19.

Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro Zenekar

A kiváló amerikai koloratúrmezzo 2013 után ismét tematikus koncerttel érkezik a Maxim Emelyanychev vezetésével működő Il Pomo d’Oro társaságában. Háborúban és békében –  Harmónia a zene közvetítésével című műsoruk hátterében azonos programú közös lemezük áll, amelynek célja a nagy barokk szerzők zenéje segítségével bemutatni a régi korok emberének harcias és békés arcát.

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 4900-16900 Ft; további információ

június 20.

Kristóf Réka – A New York-i koncert Budapesten

A Virtuózok győztese: Kristóf Réka

A Virtuózok 2017-es évadának abszolút győztese Budapesten is bemutatja a Carnegie Hallban előadott szólókoncertjét. A koncert első része a fiatal művészek számára hatalmas technikai kihívás, igazi bravúrokkal, a barokk, a romantika és a klasszicista stílusjegyein átívelő, drámai és lírai hatásokkal operáló kavalkád. Népszerű dallamok, izgalmas interpretációkban, amiket a legnagyobb énekesek is szívesen adnak elő. A második rész megmutatja azt a Kodályt, aki nem csak a magyar zene, hanem a világ zenei palettáján foglal el kiemelkedő helyet, hisz a hazai kortárs zene folklorisztikán alapuló szépségét fejti ki műveiben, és így vezet tovább a Schumann- és Strauss-dalokkal olyan szellemi és technikai mélységekre, ami komoly kihívás bármelyik énekes számára. Ez alkalommal Szüts Apor kíséri zongorán. Kristóf Rékát.

mikor: 19.00; hol: BMC; mennyi: 2990 Ft; további információ

június 21.

Három Folyó Ifjúsági Zenekar

A Pittsburghi Szimfonikus Zenekar egykori két lelkes tagja által alapított Három Folyó Ifjúsági Zenekar majd fél évszázados működése során a zeneszerető és zeneértő generációk egész sorát nevelte ki. Vezetőjük, John Wilcox számára ez a koncertkörút lesz a zenekar élén eltöltött több mint 2 évtized zenei munkásságának a megkoronázása, s egyben befejezése is. A műsoron bartók-, Dvořák- és Enescu-művek.

mikor: 19.30; hol: Pesti Vigadó; mennyi: 1000 Ft; további információ

június 22.

Salome

Sera Goesch

Amikor Richard Strauss témájául Oscar Wilde „botrányos” Saloméját választotta, a korabeli közönség megdöbbent, hogy az operaszínpadon Keresztelő Szent János és Salome történetét erotikus és véres látomásként merik eléjük tárni. A mű azonban már az 1905-ös drezdai ősbemutatón is óriási sikernek bizonyult; Gustav Mahler egyenesen „napjaink egyik legfontosabb műveként” emlegette a századelőn a darabot. A legnagyobb kihívásokat támasztó énekesi és színészi feladatok egyikébe tartozó Salome címszerepében Sera Gösch, a fiatal, világklasszis török szoprán először mutatkozik be Magyarosrszágon. Az előző évad A trubadúr című nagysikerű operabemutatójának Azucenája, a neves mezzo-szoprán, Komlósi Ildikó is újra látható, ezúttal Heródiás szerepében. A Magyar Állami Operaház zenekarát Kocsár Balázs vezényli

mikor: 21.00 (24-én is); hol: Margitszigeti Szabadtéri Színpad; mennyi: 6500-10.900 Ft; további információ

június 23.

Zenélő Múzeumok éjszakája

Musiciens Libres

A Múzeumok éjszakáján számos koncerten vehetnek részt az érdeklődők. A rengeteg helyszín közül neház választani. Az óbudai Esernyősben a Müpa HD – Válogatás a Müpa felvételeiből című sorozatban 18 órától Vásáry Tamás és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, illetve a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyét élhetik át ismét. A Magyar Nemzeti Galériában 17 órakor kezdődik Bolba Éva és a Jazzterlánc koncertje, a A FUGA-ban 18 órakor a a Musiciens Libres, 19.30-tól a Szabad hangok női kar, 21.30-tól a Csíkszerda női kamarakórus lép fel.

további információ

június 24.

Faragó-Berkes-Sramkó trió

A Best of Jazz sorozatban minden este kiváló koncerteket hallhatnak a kávézó vendégei, akik június 13. és július 29. között Kai Tiislat észt fotóművész kiállítását is megtekinthetik. Ezúttal Faragó Miklós gitár, Berkes Balázs nagybőgő és Sramkó János dob játszik.

mikor: 19.30; hol: IF Cafe; mennyi: 600 /1000 Ft; további információ

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!