Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Koncertek nemcsak komolyzene-rajongóknak – #Papagenda

Koncertek nemcsak komolyzene-rajongóknak – #Papagenda

Klasszikus és jazz, autentikus népzene és Kodály-darab, énekelt vers és zsoltár, filmzene és orgonamuzsika egyaránt szerepel heti programajánlónkban.

Ingyenes programok június 24. és 30. között

Az egész nyáron zajló Zenélő Budapest programjait ide kattintva lehet végigböngészni.

június 24. 
19.00 Megbékélés Háza – Szilágyi Gyula orgonahangversenye

június 25.
19.00 Barabás Villa – Nemes-Jeles Judit (fuvola), Razvaljeva Anasztázia (hárfa)
19.00 Rákospalotai evangélikus templom – Capella Silentium
20.00 Szimpla kert – Babel Sound Kedd: Ganges Ragas
20.30 BJC – Jazz+Próza

június 26.
19.00 Esernyős – Bujdosó Trió
20.00 Szimpla kert – Fatime and her Colibrie + Tefo Mahola
20.30 BJC – Eichinger-Tóth Quartet
22.30 BJC – Wednesday Open Jam: Gányi Miklós Trio

június 27.
20.30 BJC – Tzumo Drums Quartet

június 28.
20.30 BJC – Margó
22.30 BJC  – Free BJC Jam Session: Gyárfás Péter Trio

június 29.
20.30 BJC  – Elsa Valle Afrocando
22.30 BJC  – Free BJC Jam Session: Egri János Jr Trio

június 30.
18.00 Deák téri evangélikus templom – Deák Zsuzsanna orgonál
19.00 Szent István park – Trio Encuentro

Világjáró művészeink

- hirdetés -

A közkedvelt sorozatban a Magyar Rádió Márványtermében június 25-én Meláth Andrea énekel, Szabó Ferenc János zongorázik. Az esten Elgar, Debussy, Offenbach, Reinitz Béla és Fekete Gyula művei csendülnek fel.

Lukács Miklós Cimbiózis: Zene az időtlen percek magányából

- hirdetés -

Lukács Miklós Cimbiózis

A Cimbiózis a mostani koncert után a BMC stúdiójában veszi fel negyedik lemezének anyagát, ezúttal ismét az eredeti trió felállásban. Lukács Miklós elmondása szerint az új anyag egyfajta kortárs-impresszionista zene lesz, kevesebb témával, hosszabb zenei utakkal, sok improvizációval. Mindebből természetesen jócskán kap majd ízelítőt az Opus közönsége is június 26-án.

Capella Silentium

Az együttes június 25-i rákospalotai evangélikus templombeli ingyenes évadzáró koncertjén az elmúlt évadok műsoraiból hallhatnak válogatást az érdeklődők, köztük a 90 éve cseh zeneszerző, Petr Eben tiszteletére készített Naphimnusz című koncertből, a Rengeteg csönd című programból és a Ghiaccio e fuoco című hangverseny műsorából.

40. Kaláka Fesztivál

Kaláka Versudvar – Művészetek Völgye 2016

A Kaláka Fesztivál idén ünnepli 40. születésnapját, a zenekar pedig megalakulásának 50. évét. Június 27. és 30. között Egerben az Érsekkertben délelőtt gyerekfesztivált rendeznek, ahol koncertekkel, bábszínházzal és egész délelőtt játékprogramokkal várják a gyerekeket és szüleiket, lesz Kányádi Sándor- és Jankovics Marcell-kiállítás, Máté Gáborral közös Kaláka-Kosztolányi-est, fellép a Muzsikás, Lakatos Mónika, Szalóki Ági, Szalonna és bandája, Tompos Kátya, Lackfi János és még sokan mások.

Nyáresti koncert a MÁNE zenekarával

Ide kapcsolódik:
Kodály Zoltán élete képekben

A magyar zeneoktatást világhírnévre emelő Kodály Zoltán életének nagyon fontos eleme népzenei hagyományunk gyűjtése és feldolgozása a jövő nemzedék számára. Ez a hihetetlen kincs ámulatba ejti a hallgatóságot mind a mai napig. A Magyar Állami Népi Együttes zenekarának koncertjén a Várkert Bazárban június 27-én olyan nagyszerű művek népzenei forrásai csendülnek föl, mint a Galántai táncok, Marosszéki táncok, Kállai Kettős és a Székely Fonó.

Sir Karl Jenkins 75

Ide kapcsolódik:
A zeneszerző, aki megismertette a világgal Arany János nevét

A brit zeneszerző nem véletlenül a MÁV Szimfonikusokkal ünnepli születésnapját. Korábban Csaba Péter együttese mutathatta be a művész Arany János A walesi bárdok című balladájára komponált kantátáját, amely mű mintegy újra felfedezte a világ számára a magyar költőóriást. A sajátosan jazzes, olykor crossoverbe hajló hangzásvilágból június 28-án a Müpában Jenkins válogatott művein keresztül kapunk ízelítőt.

TV vs. mozi

Hámori Máté – fotó: Óbudai Danubia Zenekar

Az Óbudai Danubia Zenekar és Hámori Máté karmester, olyan klasszikusokat helyeznek egymás mellé, mint az Onedin család és a Batman, A Karib-tenger kalózai vagy a Szomszédok zenéje. Retrorajongóknak és filmzeneőrülteknek kötelező program a június 28-i koncert az óbudai Fő téren.

Református énekek XVIII.

A Református énekek hangversenyt, a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét 2002 óta azzal a céllal rendezik meg minden évben, hogy ott a reformátusok használatára 1948-ban kiadott énekeskönyv zsoltáraiból és énekeiből professzionális előadók tolmácsolásában hang- és képfelvétel készüljön, amely új CD és DVD kiadását teszi lehetővé. A 350 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusban a legjobb hazai kórusokhoz csatlakoznak Kárpátalja, Erdély, Felvidék és Délvidék énekesei. A négy blokkból álló esten Európa-hírű orgonaművész működik közre és négy karnagy vezényel. A hagyomány szerint a Müpában, így a június 29-i hangversenyen is, a közönség négyszer együtt énekel a kórussal.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!