Papageno Radio
Papagenda Segítünk választani - Ezeket a koncerteket ajánljuk március első felében - Papagenda

Segítünk választani – Ezeket a koncerteket ajánljuk március első felében – Papagenda

A Papagendában azok közül a koncertek közül ajánlunk néhányat, melyeken akár a szerkesztőség tagjaival is találkozhattok. Nézzük, mit tartogat számunkra a következő két hét.

Régizene Fesztivál 2020

A Felvilágosodás Korának Zenekara nyitja a koncertsorozatot, de hallhatjuk Anneke Boekét, Rohmann Dittát és Olga Pascsenkót is. Elsőként csendül fel hazánkban Händel Alexander Balus című oratóriuma, de ritkaság számba megy Rameau Dardanusa is Vashegyi György együttesének előadásában. A fesztivál zárásaként pedig a Nicholas Altstaedt vezette Haydn Philharmonie vezeti elő Haydn mellett Werner és Pleyel műveit.

FEBRUÁR 28. – MÁRCIUS 8. – Müpa – Jegyek: 1000 – 9900 Ft

Kelis 

Tudta Ön, hogy a nagyszerű amerikai dalszerző-énekesnő egyben séf? Ez pedig borzasztó szóviccekre sarkallja az újságírókat, például olyanokra, hogy idén húsz éve főzte ki emblematikus Kaleidoscope című albumát? A Michelin-csillagos R&B-popsztár a Milkshake vagy a Trick Me megaslágereket is tartalmazó lemezének évfordulóját ünnepelendő indult európai turnéra és érkezik az Akváriumba.

MÁRCIUS 3.  – Akvárium – Jegyek: 7900 Ft / 9500 Ft / 10900 Ft

Michael Sanderling és a Nemzeti Filharmonikusok 

A romantika kibontakozása és annak meghaladása kerül egymás mellé azon a koncerten, amelyet bár egy Beethoven-nyitány vezet fel, a főszerep mégis Richard Straussé, miközben olyan szólistákat hallgathatunk mint Juliana Koch oboaművész és Falvay Attila.

MÁRCIUS 5. – 19.30 – Müpa – Jegyek: 2500 – 5500 Ft

Moné Hattori és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Németországi turnére készül az együttes, amelynek felütéseként Moné Hattori japán hegedűművésszel adnak koncertet Bach két megkerülhetetlen versenyművével a programban, amelyet egy Tartini-szonáta, Waxman műve és Dvořák E-dúr szerenádja követ.

MÁRCIUS 8. – 19.30 – Pesti Vigadó – Jegyek: 5000 Ft / 8000 Ft

Trixie Whitley 

Papája legendás blueszenész, ő maga gyerekkora óta színpadon áll: az avantgárd elektronikától, a jazzen-blueson-rockon át a dubig és hiphopig minden beépült zenéjébe. Tavalyi lemeze, a Lacuna futurisztikus és vibráló, amelyért minden The Kills- vagy St. Vincent-rajongó oda és vissza lesz.

MÁRCIUS 8. – 20.00 – Müpa – Jegyek: 3500 Ft / 4500 Ft / 5500 Ft

Alekszej Vologyin zongoraestje

Ismét sztárzongoristát hallgathatunk az MVM sorozatában. Az orosz művész bár jól ismeri Magyarországot, és nem mellesleg az Anda Géza nevével fémjelzett zürichi verseny indította be karrierjét, most először lép fel Müpában. Műsorán Haydn, Beethoven és Chopin művei szerepelnek.

MÁRCIUS 11. – 19.30 – Müpa – Jegyek: 3000 – 10000 Ft

Kovács János és a MÁV Szimfonikusok

Halála előtt néhány évvel komponálta Beethoven a Missa Solemnist, amely művei zöméhez hasonlóan a hagyományos kereteket feszegetve mutat utat a jövő zeneszerzői számára. Benne rejlik minden, ami a felekezeteken felül álló hívő és a végletekig romantikus ember ellentmondásos esszenciája. Az ünnepi misét Kovács János vezényli.

MÁRCIUS 12. – 19.30 – Müpa – Jegyek: 3000 – 9000 Ft

Bach Mindenkinek Fesztivál 

Az idő múlásával nemzetközivé lett fesztivál immár hatodik éve hozza el Bach zenéjét nem csak a koncerttermekbe és a templomokba, hanem  iskolákba, kórházakba és közterekre is. A fellépők névsora idén is rangos, köztük van Fülei Balázs, Rohmann Ditta és Tóth-Vajna Zsombor.

MÁRCIUS 16-22. – Több helyszínen

Che Sudaka 

Hogy egy barcelonai utcazenekarból hogyan lesz sztárcsapat, a szemünk előtt zajlott, hiszen a latin ska-reggae-punk 2000-es évekbeli fénykorából Magyarország sem maradt ki: így lett itthon is örök közönségkedvenc a többnyire dél-amerikai bevándorlókból álló Che Sudaka.

MÁRCIUS 18. – 20.00 – A38 – Jegyek: 3500 Ft / 3900 Ft 

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!