Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Bach Mindenkinek Fesztivál Hamarosan kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál

Hamarosan kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál

Klasszikus zene és jazzkoncertek, előadások és közös éneklés is várja a közönséget március 16-22. között a Kárpát-medence több mint 100 településén a Bach Mindenkinek Fesztivál ingyenes programjain.

A március 17-én 18 órától, a 21-én 21 órától, valamint a 22-én 21 órától kezdődő programkat élőben közvetítjük.

A programok – amelyek között kiállítások, mesterkurzus és verseny is szerepel – a hangversenytermek mellett mintegy 80 templomban, 50 iskolában és 20 kórházban várják a közönséget – mondta el Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató a rendezvényt beharangozó március 5-i budapesti sajtótájékoztatón. Kitért arra is, hogy az idei fesztiválon a közönség a Magyar Gyermekmentő Alapítvány lélegeztetőgép-vásárlását támogathatja adományaival.

A koncerteknek egyebek mellett a Müpa, a Gödöllői Királyi Kastély, az Eiffel Műhelyház, a budapesti Kálvin tér, a Debreceni Zenede és a kőszegi Fő tér, valamint a határon túl többek között Nagyvárad, Szabadka, Ungvár és Párkány terei, intézményei adnak otthont.

- hirdetés -

A Johann Sebastian Bach születésnapján, március 21-én rendezendő programok részleteit ismertetve Hoppál Péter karnagy elmondta: a Kálvin téri református templomban koráléneklésen vehetnek részt az érdeklődők, a négyszólamú művek fúvós zenekari kísérettel szólalnak meg. Közreműködik a Nemzeti Énekkar és a Budapesti Helyőrség Zenekara.

Ide kapcsolódik:
Kovács Zalán tubaművész látogat a Capriccio stúdiójába

A Müpa 17 programot kínál a fesztiválon, köztük klasszikus zenei és jazzkoncerteket, kiállítást és zenetörténeti előadást is – közölte Gaál Judit, a Müpa vezető művészeti titkára. Hozzátette, hogy a programokat a műfaji sokszínűség jellemzi, fellép mások mellett Szakcsi Lakatos Béla, a Zeneakadémia hallgatói és a Magyar Honvédség Központi Zenekara.

Herboly Domonkos, az MNF Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft. főigazgatója felhívta a figyelmet az Apa és fia című koncertre, amelyen a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Bach III. és IV. Brandenburgi versenyét, valamint Carl Philipp Emanuel Bach a-moll csellóversenyét adja elő március 21-én a Müpában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X