Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Mi a közös Mozartban és Arany Jánosban?

Mi a közös Mozartban és Arany Jánosban?

2017. május 11-én a Benczúr Házban és május 12-én 19 órától a Fúgában látható, hallható a Werkakadémián most először indult Komolyzenei menedzser képzés két vizsgakoncertje, Meczner Verának, a szak mentorának támogatásával.

- hirdetés -

Az első koncerten Mozart különféle műfajú darabjait hallhatja a közönség, többek között Tótpál Szilvia operaénekesnő, Mikecz Kornél operaénekes, vagy a Virtuózókból jól ismert Váradi László, a Zeneakadémia zongora szakos hallgatója tolmácsolásában.

- hirdetés -

A második alkalommal Arany János születésének bicentenáriuma alkalmából a költő versei köré épülő koncerten Schubert, Liszt, Schumann, Chopin és Csajkovszkij művek hangzanak el Borsi-Balogh Máté színművész e.h. és az Anima Musicae Kamarazenekar művészei előadásában.

2017. februárjában indult az országban egyedülálló komolyzenei menedzser képzés a Werkakadémián, amelyet többszöri túljelentkezés után 18 hallgató kezdett el. A félév során olyan szakemberektől tanulhattak, mint Bíró Csilla, Czvikli Nóra, Egri Gábor, Erdődy Orsolya, Herczeg Tamás, Gedényi Ildikó, Horváth Zsolt, Kocsi Zsolt, Kovács Géza, Körner Tamás, Losonczi Balázs, Peller Mariann, Pista Eszter, Szentpéteri András, Várkonyi Judit, Zsoldos Dávid. Vizsgafeladatként a csoport két koncertet szervez, a mai átlagos gyakorlatot meghaladó szemlélettel.

A szak mentorával, Meczner Verával ide kattintva olvashatnak interjút.

A május 11-i konncert fókuszában Mozart sokoldalú munkássága áll, az ő ismert és közkedvelt darabjait hallgathatják meg a nézők fiatal zenészek tolmácsolásában. A zeneszerző ismert operáiból hangzanak el népszerű áriák, az Exsultate, jubilate szólómotetta, bravúros zongoraművek és kamarazenei darabok.  A koncert különlegessége, hogy nem egy műfajra koncentrál, hanem Mozart életművének sokszínűségét kivánja felmutatni.

Az est fellépői között szerepel Mikecz Kornél operaénekes, Tótpál Szilvia operaénekesnő, aki Ausztriában is sikeres szereplője a zenés produkcióknak, Váradi László, a Zeneakadémiának a Virtuózokból már jól ismer zongora szakos hallgatója, Németh Zsombor, a bécsi Hochschule für Musik und darstellende Kunst doktori fokozatú hallgatója. Antós Dénes, Bali Gabriella, Réthy Eszter, Filip Lilla és Frenyó Anna, a Zeneakadémia hallgatói Mozart A-dúr klarinétötösét adják elő.

Másnap, a komolyzenei menedzser képzés hallgatói látszólag formát bontanak, amikor Arany János irodalmi hagyatékát új megvilágításba helyezve Borsi-Balogh Máté színművész e.h. segítségével idézik meg a 200 éve született Arany Jánost. Verseit az Anima Musicae Kamarazenekarral foglalják szokatlan, ám annál izgalmasabb zenei keretbe. A műsorban Chopin, Schubert, Schumann, Liszt és Csajkovszkij műveiből hallhat a közönség a nagyszalontai zseni költeményeire rímelő válogatást.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.