Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Swing à la Django!

Swing à la Django!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Aki ott lesz a zenekar Bakáts téri koncertjén, azt biztosan nem kell felszólítani, a kezek, a lábak az első taktusoktól átveszik a zene és a zenekar ritmusát.

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív, hattagú együttes. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek.

A zenekar tagjai: Csurkulya József (cimbalom), Dani János (jazzgitár), Gazda Bence (hegedű), Lombos Pál (nagybőgő), Nagy Zsolt (dob), Seres Vilmos (klarinét).

Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt – a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát. A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak akik már több neves együttes tagjaként bejárták a világ nagy zenei pódiumait, többek között a Besh’ o’ drom, Budapest Klezmer Band, Dohnányi Szimfonikusok.

A Bakáts Feszt keretében a Swing à la Django augusztus 24-én 19.30-kor lép fel a Bakáts téri nagyszínpadon. Jegyár: 500, 2000 Ft.

 

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X