Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A hangszerek királynője a templomok hűvösében

A hangszerek királynője a templomok hűvösében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Filharmónia Magyarország által szervezett OrgonaPont egy nem mindennapi koncertsorozat, mely magában rejti a nyár könnyedségét és különleges hangulatát. A bérletes koncertek megszokott helyszínei azonban augusztusban különleges terekre változnak.

- hirdetés -

Az orgonamuzsikára épülő koncertek felemelő nyáresti élményeket kínálnak a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség számára, a templomok hűvösében. Az OrgonaPont 2017 augusztus 1-29. között 16 városban, 28 koncerttel várja a közönséget, amelyeken a hangszerek királynőjét a legtehetségesebb orgonaművészek szólaltatják meg.

Kovács Szilárd

Unikális élményben lehet részük az OrgonaPont koncertjeire ellátogatóknak, hisz ritka hangszerpárosításokat hallhatnak: az önmagában is lenyűgöző orgonahangzás ezúttal trombita, hegedű vagy éppen egy furulya virtuóz játékával egészül ki, de lesznek olyan koncertek is, ahol az orgona és az énekhang olvad harmóniába.

Az OrgonaPont koncertsorozat hosszú évek óta kínál színvonalas kikapcsolódási lehetőséget. 2015-ben még csak kilenc , a következő évben már tizenhárom városban rendezte meg a Filharmónia Magyarország a koncerteket, idén pedig tovább bővült a rendezvénysorozat, hiszen 16 városban várják az érdeklődőket.

Az OrgonaPont városai 2017-ben: Balatonlelle, Balassagyarmat, Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Hajdúszoboszló, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Orosháza, Pécs, Szeged, Vác.

Szamosi Szabolcs

Augusztus 11-én Budapesten a Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia-templomban 20 órai kezdettel, másnap pedig Vácott a Nagyboldogasszony-székesegyházban szintén 20 órai kezdettel Szamosi Szabolcs orgonaművész ad koncertet, Büttner Orsolya és Nyári László hegedűművészek közreműködésével.

Szamosi Szabolcs hatalmas energiákat mozgat meg hangszeres játékával. Az első koncertjeitől kezdve jellemzi, hogy újszerű zenei különlegességeket nyújt hallgatósága számára, játékába improvizációkat beleszőve vagy az orgonát szokatlan hangszeres társításokban megszólaltatva.  Improvizációiba beleszövi zenei talentumait, amelyekből nem hiányozhat a lendület, a magabiztos hangszerkezelés, az érzelmek sokszínűsége. A koncerten olyan magával ragadó szerzők művei csendülnek majd fel, mint J. S. Bach, Paganini, Louis Spohr vagy César Franck.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X