Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Zenei és kulináris fesztivállal indul az ősz Kismartonban

Zenei és kulináris fesztivállal indul az ősz Kismartonban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Herbstgold – Fesztivál Kismarton egy újfajta programsorozat, amely szeptember 6-16. között első ízben várja majd a zene és a gasztronómia kedvelőit.

- hirdetés -

A kismartoni Esterházy-kastély vonzáskörzetében megvalósuló Herbstgold fesztivál középpontjában a forradalmi újítások, ennek megfelelően pedig Haydn, Beethoven és Schubert zenei világa állnak, de képviselteti magát a jazz, a balkáni és a roma zene is.

Nicolas Altstaedt fotó: Marco Borggreve

A nyitókoncerten szeptember 6-án Nicolas Altstaedt karmester-szólista közreműködésével Beethoven, Sosztakovics és Haydn művei csendülnek fel. A Haydn Filharmónia második koncertjén, szeptember 10-én Haydn, Mozart és Schumann műveit játssza. A zenekart a zongoravirtuóz Alexander Lonquich irányítja. Végezetül pedig szeptember 13-án a francia François Leleux oboaművész társaságában Haydn, Beethoven és Schubert műveit szólaltatják meg.

Új őszi fesztivállal jelentkezik a kismartoni Esterházy-kastély

A Quartett von Kuijk és a bolgár ütőhangszeres Vassiléna Sérafimova szeptember 7-i koncertjének darabjai a bécsi klasszikától a kortárs zenéig ívelnek: Haydn, Mendelssohn és Janáček művei mellett, a francia Benjamin Attahir szerzeményének ősbemutatójának is szem- és fültanúja lehet az érdeklődő közönség.

Jegyek online vagy a kismartoni Esterházyplatz 4. szám alatti Panevent jegyirodában a tickets@panevent.at mail cím alatt vásárólhatók.

Szeptember 8-án az ORF Radio Symphonieorchester Wien lesz a fesztivál vendége. Cornelius Meister karmester irányításával és a Berlini Filharmonikusok klarinétművésze, Andreas Ottensamer közreműködésével Hefti, Stamitz és Beethoven művei szólalnak meg a Haydn-teremben. Az est nem ér végett a klasszikus koncerttel, de a kastéllyal szemközti Henrici étteremben 22.00 órától Bach, Scarlatti és Piazzola műveivel, Vassiléna Sérafimova közreműködésével, kötetlenebb hangulatban, egy jó pohár bor mellett folytatódik.

A Herbstgold keretében megrendezendő Pan O’Gusto gasztronómiai fesztiválon, szeptember 9-én fenséges ételek és kitűnő borok készítői mutatják be és kóstoltatják termékeiket 12 órától 18 óráig. A Gault Millau védnöksége alatt osztrák, magyar és szlovén sztárséfek engednek bepillantást látványkonyháikba, ahol ínycsiklandó tradícionális ételeket és forradalmian új kreációikat készítik. Borászok vezetésével fedezhetjük fel a pannon régió festői fekvésű, változatos szőlőterületeit és az itt készülő borokat. Szeptember 10-én 11. órától brunch a kastélyparkban.

Szeptember 9-én a balkáni és roma zenéé a főszerep. A koncerten a macedón Nat Veliov trombitaművész és az Original Kocani Orkestar, a dél-francia Titi Robin gitárművész és a fenegyereknek számító, szerb Magnifico (Robert Pesut) koncertjét hallgathatjuk. A koncert után az este fellépőivel folytatódik az örömzenélés a kastélyparkban az Orangerie pálmaházban.

És hogy mi lesz a fesztivál csúcspontja? Ide kattintva megtudhatja!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X