Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Jazzreflexiók Bartókra

Jazzreflexiók Bartókra

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Bakáts Feszt keretében az Oláh Dezső Trió egy Bartók-művet, a Román népi táncokat vizsgálja meg sajátos zenei szemszögből.

- hirdetés -

A koncert elsődleges célja a hagyományok ápolása mellett, új reflexiókat bemutatni Kodály és Bartók műveire, melyek 21. századi nézőpontból újra felhívják a figyelmet a magyar zenére, azon belül is a népzenére. Az interpretációkban teret nyer a kollektív improvizáció is, hangsúlyozva a kiindulópontot adó művek és a zenekar által megfogalmazott új szerzemények élőzenei szövetként való értelmezésének fontosságát. A népzenei témákra íródó szerzemények egyben tisztelgést is kifejeznek Bartók munkássága és zenei szelleme előtt.

A trió névadója, az 1986-ban született Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész Magyarország egyik legtehetségesebb és legígéretesebb fiatal zenésze, akit több szakmabeli egyenesen zseninek tart. A Junior Prima díjas jazz-zongoraművész zenei pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együttműködések szegélyezik.

Az együttes bőgőse, Oláh Péter rendkívül sok formációban jeleskedik. Egyedülálló stabilitása és kiváló szólisztikus képességei révén minden produkció biztos fundamentuma. Bátyjával közös zenekaruk a Trio Acoustic jelentős sikereket könyvelhetett el a az elmúlt évtizedben Japánban.

A dobos Lakatos Pecek András az elmúlt évek egyik nagy reménységeként kezdte, s azokat immár jócskán igazolta is. Szakcsi Lakatos Béla New Gipys Jazz együttesében és a Pecek Lakatos Trio tagjaként is hatalmas sikert aratott Londonban. A lassanként már közép-generációs dobos nemzedék egyik legjobbja, aki fiatalon a Magyar Rádióban Maloschik Róbert által szervezett tehetségkutató verseny első helyezettjeként hívta fel magára a figyelmet.

Az Oláh Dezső Trió augusztus 26-án 21:30-kor lép fel a Bakáts Feszten, a Bakáts utcai Jazz színpadon.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X