Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A világ legmenőbb klasszikus együttese vagy a legprofibb pop bandája?

A világ legmenőbb klasszikus együttese vagy a legprofibb pop bandája?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Akármiről is jut eszedbe a LAGQ, a hangsúly szuperlatívuszokon, a páratlan örömön, a technikai lendületen és az örök kíváncsi szellemen kell, hogy legyen – írja a Los Angeles Times. Az együttes október 5-én Pécsen koncertezik.

A Grammy-díjas LAGQ egyike a legsokoldalúbb együtteseknek. A négy nagyon rutinos, kivételes tehetségű muzsikus új energiát sugározva világszerte teltház előtt játszik. A mesterművekből összeállított, a kritikusok által is elismert átirataik különleges hangzást adnak a múlt zenéjének.

- hirdetés -

A latin-amerikai, az afrikai, a távol-keleti, és az ír népzenékből, valamint az amerikai klasszikusokból álló műsoraik a hallgatóságot egyedülálló élménnyel repítik a világ körül. Mostani programjuk a 2005-ös Grammy-díjas Guitar Heroes lemezük kedvenceire épül, új művekkel kiegészítve. Például a Don Quijote című együttműködésük során a Firesign Theatre veterán színészével, Philip Proctorral folytatják a közönség meghódítását.

2015 márciusában látott napvilágot az Új reneszánsz című CD-jük, melyet saját kiadásban jelentettek meg. A díjnyertes Guitar Heroes mellett kiadásra került a Grammy-díjra jelölt LAGQ: Latin, valamint a Luciana Souza közreműködésével készült LAGQ: Brazil lemez is.

Shingo Fujii zeneszerző a LAGQ számára írt, Shiki: Seasons of Japan (Japán évszakai) művével a népek különböző közösségeit köti össze. Joaquin Rodrigo Concierto Andaluz és Sergio Assad Interchange zenekari darabjaikat kifejezetten az együttesnek komponálták.

Miért lenne elítélendő, ha egy fiatal könnyűzenét játszik?

A korábban említett Rodrigo és Assad művek felvételei gyorsan a Billboard lista élére kerültek, az utóbbi művet Latin Grammy díjra jelölték. A The Ingenious Gentleman: Don Quixote élő felvételből készült DVD a Mel Bay kiadónál jelent meg 2012 tavaszán.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X