Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Debrecen Magyarország legjobbjai között

Debrecen Magyarország legjobbjai között

Február 1-jén a Katona József Színházban tartotta meg ünnepélyes díjátadóját a Highlights of Hungary. A győri Tailorland BMX-park a közönség kedvence, a kreatív- és médiaipari zsűri elismerését a göncruszkai közösségi méhészkedési kezdeményezés kapta. A legjobbak közé bekerült a Parno Graszt és a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt is.

- hirdetés -

Az ötödik évfordulóját ünneplő kreatív gyűjtés 55 kiemelkedő kulturális, társadalmi vagy művészeti kezdeményezést választott ki a tavalyi évből, amiket egyediségük miatt a nagyközönségnek mindenképpen érdemes megismernie. A Highlights weboldalán januárban bárki szavazhatott ezekre a jelöltekre, ennek eredményét február 1-jén hirdették ki a Katona József Színházban tartott díjátadón. 2017 legegyedibb projektje így a közönség véleménye szerint az a győri Tailorland BMX-park lett, amit Szabó Konrád profi BMX-versenyző saját indíttatásból épített 3 éven keresztül.

- hirdetés -

A Highlights of Hungary díjazottjai

Idén először saját díjat adott át a 10 fős kurátori testület is, aminek a tagjai Bagi László, Böszörményi Nagy Gergely, Hitka Viktória, Horváth Dorka, Liptay Gabriella, Megyesi Zsuzsa, Martinkó József, Szűcs Péter, Takács Ákos és Trellay Levente voltak. Közös megállapodásuk szerint ezt az elismerést a göncruszkai közösségi méhészkedési kezdeményezés kapta. A gyűjtés kategóriafüggetlen gondolkozásmódját már ez a két díjazott is kiválóan jelzi, hiszen utóbbit a falu református egyházközsége indította útjára a helyi oktatás támogatására, a BMX-esek paradicsoma pedig egyéni döntésből épült fel fiatal sportolók gyakorlásához.

Hívják kálvinista Rómának, cívisvárosnak, Petőfi pedig a kevéssé hízelgő “szalonnás” jelzőt aggatta rá – de milyen ma valójában a második legnagyobb magyar város kulturális élete? Olvassa blogunkat!

A szavazás második legtöbb voksát a régóta alkotó Parno Graszt zenekar kapta meg, akiket a dobogón a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt követett. Az első tíz helyezett között találhatunk virtuális kutyaétlapot, orvosi eszközöket újrahasznosító programot, pilisi meseházat is, de olyan ismertebb nevek is felkerültek, mint az Arany Medve-díjas Testről és lélekről vagy a Puskás Peti vezette, általános iskolások zenei nevelését újradimenzionáló Füri ZeneTér.

A Parno Graszt, a Highlights of Hungary díjazottjai

A Highlights of Hungary idei partnerei közül hárman adtak át különdíjat, a KPMG a gyerekek kreatív programozási tudását erősítő Logiscoolt, a Marie Claire a fogyatékossággal élő gyermekek jogtudatosítását kártyajátékba foglaló MONDO projektet, a Kreatív pedig Nikon One graffitiművészt díjazta „Magyarország természetvédelmi tájai” című sorozatáért.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X