Papageno Radio
- hirdetés -
Játék Rengeteg élmény vár idén is a Színházak Éjszakáján - Játék

Rengeteg élmény vár idén is a Színházak Éjszakáján – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Közel 200 kihagyhatatlan programon lehet részt venni 2018. szeptember 22-én a Színházak Éjszakáján. Csatlakozz a szupercsapathoz, mely egyetlen éjszaka alatt járja be Budapest 31 színházi terét!

A 2018-as Színházak Éjszakája közel 200 programja idén is egyetlen karszalaggal látogatható.
Az itt elérhető honlapon megtalálható minden színház részletes műsora a szeptember 22-i napra.
A résztvevő színházak: ÁTRIUM, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház,  Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Dumaszínház, Erkel Színház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Magyar Színház, Momentán Társulat, Ódry Színpad I Színház- és Filmművészeti Egyetem, Örkény István Színház, Ferencvárosi Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, RS9 Színház, Stúdió K Színház, Szkéné Színház, Trafó, TRIP, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház.

A már szinte kötelező elemként beiktatott közönségtalálkozók, nyílt próbák és kulisszajárások mellett többek közt tánctanítással, színházi karaokeval, versszínházzal, komplett előadásokkal és bizonyos produkciókból kimaradt jelenetekkel, műhelytitkokkal, színházi mesterségek bemutatójával, sőt vihar előtti csenddel, pizsipartyval, kritikakritikával, improvizációoktatással, színészsimogatóval, színházi rapid randival vár Budapest egyik legnépszerűbb programsorozata.

- hirdetés -

Színházak Éjszakája – Radnóti Színház (fotó: Brozsek Niki)

31 teátrum csatlakozott ehhez a kihagyhatatlan estéhez, így többek közt az Átrium, a Játékszín, az Örkény, a Katona, a Radnóti, az Operett, az Erkel, a Budapest Bábszínház, a Trafó, a Baltazár Színház és a Karaván Színház programjaira is ellátogathatsz. Az idei év újdonsága, hogy a nézők jobban megismerhetik az intézmények színházpedagógiai tevékenységét. A csatlakozó teátrumok közül többen is színesítik műsorukat ezen a napon ilyen programokkal.

A programsorozat idén Péterfy Borit és zenekarát valamint a rapper Saiidot is megihlette, így született meg
ez az igencsak fülbemászó dal.

Tavaly nagyon szerették a résztvevők a színházi várossétákat. Idén az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében eredhetünk például az első pesti színtársulat nyomába, csodálkozhatunk rá a Pesti Broadway építészetére vagy épp az eltűnő és születő budai színházakra. Ha pedig véget ért az utolsó program is, afterpartyn bulizhatunk együtt a TRIP Hajón, többek közt a BEKVART zenekarral és noÁr-ral.

Színházak Éjszakája – Átrium

Szintén újdonság, hogy idén a Green Góval, Budapest első elektromos autómegosztó rendszerével fogott össze a Színházak Éjszakája. 18 órától éjfélig GreenGo transzfereket biztosít: a karszalaggal rendelkező utasokat a Green Go sofőrei szállítják a kiszemelt színházhoz a Madách Imre útról és a Vígszínháztól.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a Színházak Éjszakáján! (Öt szerencsés megfejtőnk partnerével vehet részt az eseményen.)

Kérdésünk: Hány színház vesz részt az idei Színjázak Éjszakáján?

a) 21

b) 31

c) 41

 A válaszokat szeptember 21. 12 óráig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X