Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Decemberben ünnepli 25. születésnapját az Óbudai Danubia Zenekar

Decemberben ünnepli 25. születésnapját az Óbudai Danubia Zenekar

Gálakoncerttel ünnepli 25. születésnapját az Óbudai Danubia Zenekar december 30-án a Zeneakadémián.

- hirdetés -

Az ünnepi koncerten a zenekar életében fontos karmesterek, így az alapító Héja Domonkos, valamint Silló István és Hámori Máté vezényel majd, közreműködik Kelemen Barnabás hegedűművész – mondta el Ács Péter ügyvezető az őszi évadot meghirdető szeptember 18-i sajtótájékoztatón.

- hirdetés -

A 25 éves együttes sorozatában mások mellett Lutosławski, Bartók, Duke Ellington, Dvořák, Rautavaara, Liszt, Schönberg és Rachmaninov művei hangzanak el – ismertette a koncertek műsorát Hámori Máté. Az együttes hangversenyein a népszerű, fontos darabok mellett kevéssé ismert zenei alkotások is megszólalnak, ezekkel a nagyközönség ismereteit, élményeit és a zenekar repertoárját is szeretnék bővíteni – hangsúlyozta a művészeti vezető.

Magyar Örökség Díjban részesül az Óbudai Danubia Zenekar

Szeptember 20-án két szorosan összekapcsolódó mű, Bartók Béla és Lutosławski Concerto zenekarra című műve szólal meg a Zeneakadémián. A lengyel zeneszerző darabja Bartók művét veszi alapul, hasonlóan van felépítve, mindez jól tükrözi a zenekar egész évadot jellemző törekvését.

Az őszi évad koncertjeit Hámori Máté, Azis Sadikovic, Kocsár Balázs és Káli Gábor vezényli.

Az október 18-i esten John Cage 4’33” című kompozíciójától Bernstein A hét mesterlövészén át Dvořak Újvilág szimfóniájáig vezeti a zenekar a közönséget Juhász Attila zongoraművész közreműködésével, novemberben Rautavaara és Liszt egy-egy műve szólal meg a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara fellépésével.

Első díjat nyert Káli Gábor a Salzburgi Ünnepi Játékok karmesterversenyén

A variációké a főszerep a decemberi zeneakadémiai hangversenyen, amely Szentpáli Roland La follia című darabjának ősbemutatója is egyben. Az esten Lutosławski Paganini-variációk és Rachmaninov Rapszódia egy Paganini témára című virtuóz műve Balog József zongoraművész előadásában hallható.

A Budapest Music Centerben folytatódik a Händel-sorozat és az 5-12 év közöttieknek szóló Kalandra fül! program is.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet a szeptember 22-i hangversenyre, amelyet a Semmelweis-emlékévhez kapcsolódva ad a zenekar a Zeneakadémián, a januári A zenegyűlölő című szimfonikus zenei stand-up koncertre, valamint az Eötvös Péter Alapítvánnyal való együttműködésre.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.