Papageno Radio
Játék Szomorú vasárnap a Madách Színházban - Játék

Szomorú vasárnap a Madách Színházban – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Szomorú vasárnap mind dallamában, mind szövegében csodálatosan ragadja meg a közép-európai ember szorongásait, a történelmi viharok mitikus sötétségét, amely mögött hihetetlen szeretetéhség és utánozhatatlan humor húzódik.

Tematikus blogunkban az elmúlt két évben a dal száz különböző feldolgozását adtuk közre.

A színdarab is ezt a hangulatot kapta el, ezért tudott kultikussá válni, mert egyszerre fergetegesen vicces és szívfacsaróan megindító.

A Madách Színház előadásában három szereplő – Seress Rezső, felesége, Helén és egy pincér – szemszögét ismerhetik meg a nézők. A Rudolf Péter által megformált főszereplő egy meglehetősen ellentmondásos és szenvedélyes szerelem tükrében, halála után emlékezik vissza élete fontosabb stációira, újraéli a történelem viharait.

Az előadás anekdotákban fennmaradt eseményekre épít, Seress dalait Müller Péter válogatta össze az egyes jelenetekhez, színes és izgalmas zenei tükröt tartva ezzel a közönségnek.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a Madách Színház február 6-án 19 órakor kezdődő előadásán. (Két szerencsés megfejtőnk tekintheti meg partnerével az előadást.)

Kérdés: Ki rendezte a Madách Színház 2018 márciusában bemutatott, Szomorú vasárnap című musicaljét?

A) Horgas Ádám

B) Szirtes Tamás

C) Valló Péter

A válaszokat január 7-án 18 óráig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

Stream és színház

X
X