Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Cimbalomvarázs Hollywood legújabb magyar sztárjával

Cimbalomvarázs Hollywood legújabb magyar sztárjával

A Magyar Kamarazenekar február 10-én a Pesti Vigadóba invitálja a közönséget, ahol Bánfalvi Béla hegedűművésszel és Lisztes Jenő cimbalomművésszel ad különleges koncertet.

- hirdetés -

Második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2019. februárjában újabb különleges helyszínre, a Pesti Vigadóba kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket.

- hirdetés -

Bánfalvi Béla

Február 10-én este fél nyolctól virtuóz örömzenélésre számíthat a közönség a Magyar Kamarazenekarral és Lisztes Jenő cimbalomművésszel, aki fiatal kora ellenére már meghódította tehetségével a világ legrangosabb koncerttermeit, többek között a New York-i Carnegie Hallt és a bécsi Musikvereint. Tizenkét évesen megnyerte a rangos Rácz Aladár Cimbalomversenyt, azóta pedig a világ élvonalába tartozó művészekkel, többek között Roby Lakatos hegedűművésszel, valamint Hans Zimmer zeneszerzővel dolgozik együtt. Részt vett több hollywoodi sikerprodukció létrejöttében,

a legutóbbi Sherlock Holmes című mozifilmben is az ő cimbalomjátéka hallható.

A Magyar Kamarazenekar koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, aki közel ötven éves pályafutása alatt a világ legpatinásabb helyszínein kápráztatta el a közönséget művészetével, és olyan világhírű partnerekkel lépett színpadra, mint Mischa Maisky csellóművész. Munkásságáért többek között Liszt-díjjal, Bartók–Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, úgy, mint a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, a moszkvai Paganini-verseny győztes hegedűművészével, a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky csellóművésszel.

Jegyek kaphatók a Jegy.hu országos hálózatában 2990 Ft-os egységáron.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.