Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A kortárs egyházzenei repertoárból válogat az Erkel Ferenc Vegyeskar

A kortárs egyházzenei repertoárból válogat az Erkel Ferenc Vegyeskar

A Magyar Egyházzenei Műhely idei évadának utolsó koncertjére kerül sor a Jézus Szíve Jezsuita Templomban május 25-én 20 órai kezdettel.

- hirdetés -

A Magyar Egyházzenei Műhely célja, hogy a kortárs magyar egyházzenei alkotások eljussanak a templomi közösségekhez, fokozatosan beépüljenek a liturgikus és liturgián kívüli repertoárba. A Műhely arra törekszik, hogy szerves kapcsolatot építsen a magyar egyházzenei hagyomány és korunk művészete között, amely érdekében rendszerint szakmai bemutatókon tárja a közönség, a klérus és a szakma képviselői elé azokat az alkotásokat, melyeket alkalmasnak vél a repertoár kiterjesztésére.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Mit tett Szent László az egyházzenéért?

Az Erkel Ferenc Vegyeskar közreműködésével létrejövő hangverseny a 2018/19-es évad harmadik, egyben utolsó előadása lesz, a több évre visszatekintő Magyar Egyházzenei Műhely hangversenyeinek népszerűsége ugyanakkor töretlen, így a rendezők a jövő évadban is folytatni kívánják, szintén egy három koncertből álló sorozattal.

Május 24-én a határon túli közönség is találkozhat Selmeczi Györggyel, Marosvásárhelyen, a Marosvásárhelyi Zenei napok keretében, a Kolozsvári Magyar Opera Kamarazenekarának vendégszereplésével, ahol szerzői estjén maga vezényli a fellépő művészeket. Elhangzanak: Sinfonietta, Négy történet fuvolára és kamaraegyüttesre, Hajnal – Stabat Mater In honorem Petri Korniss, Kettősverseny oboára, angolkürtre és vonósokra és Cantiones de Sancto Ladislao rege című művei.

Selmeczi György – fotó: Inotai László

A május 25-i hangversenyre, amelynek keretében Horti Lilla, Tempfli Mária, Selmeczi Gábor, Pillár Tamás és Ifj. Major István közreműködésével hallhatjuk Gyöngyösi Levente, Kocsár Miklós, Csemiczky Miklós, Orbán György, Selmeczi György és Gárdonyi Zoltán műveit, a belépés ingyenes.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.