Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Nagy sikerrel indult a Jó kérdés beszélgetéssorozat harmadik évada

Nagy sikerrel indult a Jó kérdés beszélgetéssorozat harmadik évada

A Színházak Éjszakáján kezdődött el a Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozatának harmadik évada. A cél változatlanul az, hogy a közönség számára érdekes, a színházi működés és a színházi alkotás minél szélesebb területét lefedő témákról szakmai alapokon, közérthetően és a bennfentességet elkerülve beszélgessünk.

- hirdetés -

Az évadnyitó vendégek, Csizmadia Tibor rendező, Pelsőczy Réka színművész, rendező és Vajda Katalin író, dramaturg segítségével azt jártuk körül, miért és hogyan lehetnek sikeresek a filmek a színpadon is, milyen nehézségekkel jár az adaptáció, hogyan kell a filmforgatókönyvet színpadra alkalmazni, és mi történik a médiumváltáskor, mi veszhet el, mi lehet nyereség.

- hirdetés -

A második alkalommal színészkönyvekről esik szó, Seres Gerda újságíró kérdezi két színművész vendégünket, Békés Italát és Gálvölgyi Jánost, akik maguk is több könyvet írtak, de ők is adtak már életrajzi témát íróknak, újságíróknak és kollégáiknak, valamint Bérczes László rendezőt, aki több beszélgetőkönyvet jegyez. Október 7-én 17 órai kezdettel arra keressük a választ, miért ír egy színész könyvet, miről ír, és hogyan választja ki a műfajt. Megpróbáljuk kideríteni, másképp olvassa-e a kolléga könyvét (pláne akkor, ha ő is felbukkan benne szereplőként), és amikor ő maga ül a billentyűzet előtt, mennyire mérlegel, hogy ő mit adhat ki a kollégákról. Egyáltalán: hogyan vesz rá a kiadó egy színészt, hogy írjon könyvet, és miért mond igent, hogy könyvet írjon?

A havonta jelentkező, ingyenes, az NKA és az MMA támogatásával megvalósuló rendezvénysorozat helyszíne változatlanul a Katona József Színház Kantinja. A beszélgetések teljes terjedelmükben a Magyar Színházi Társaság honlapján olvashatók, a videós összefoglalók a facebook.com/jokerdes oldalon nézhetők meg.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.