Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Korlátok között – Online kiadással jelentkezik a Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

Korlátok között – Online kiadással jelentkezik a Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

A koronavírus-járvány miatt a Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata is ideiglenesen szünetelt. A korlátozások feloldásával, a színházakban újrainduló munkával párhuzamosan online különkiadásokkal jelentkezik a programsorozat, amely az új helyzetben felmerülő aktuális témákat járja körül.

- hirdetés -

Hogyan indul újra a munka a színházakban? Milyen lesz a színházi élet a karantén után? Mi lesz a félbemaradt évaddal, a megszakadt próbákkal, a ki nem játszott bérletekkel, a megvásárolt jegyekkel? Ennek tükrében hogyan kell újragondolni a következő évadot? A vidéki színházakban már próbálhatnak – de milyen szabályozás mentén? Mikor tarthatják az első bemutatókat, vagy biankó időpontra, és minden eshetőségre felkészülve folynak az előkészületek? Hogyan lehetséges a távolságtartás a színpadon és a nézőtéren? Hogyan változik a nézőtér elrendezése, és ha emiatt radikálisan lecsökken a befogadóképesség,

megéri-e, érdemes-e úgy játszani?

- hirdetés -

Megannyi kérdés, amit a napról napra változó szabályozás tekintetében, egy eddig világviszonylatban is egyedülálló, előzetes minták nélküli helyzetben nehéz megválaszolni, de munkaszervezési, logisztikai, egészégügyi szempontok nélkül a művészeti programot sem lehet kialakítani, ráadásul minden döntés anyagi következménnyel is jár.

Első alkalommal három kőszínház vezetője osztja meg velünk gondolatait, eddigi tapasztalatait, várakozásait, esetleges kételyeit: Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, valamint Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója.

A második beszélgetésre június első hetében kerül sor, akkor a nyári szabadtéri évad lesz a témánk, június harmadik hetében pedig a minél szélesebb körű tapasztalatcsere érdekében a határon túli magyar színházak gyakorlatáról beszélgetünk.

A beszélgetéseket, amelyek a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján lesznek elérhetők, Seres Gerda újságíró, a Kultúra.hu munkatársa vezeti.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.