Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Egykori kollégájuk Kínából küldött szájmaszkokat a Győri Filharmonikusoknak

Egykori kollégájuk Kínából küldött szájmaszkokat a Győri Filharmonikusoknak

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egészen elképesztő mennyiségű, mintegy 2130 darab szájmaszk érkezett Kínából a Győri Filharmonikus Zenekar részére. A nem mindennapi küldemény feladója a társulat korábbi tagja, a Pekingben élő Xu Dingli volt.

- hirdetés -

A művész, aki magyar barátainak, volt kollégáinak 2130 darab szájmaszkot vásárolt, majd ezeket postára adta a jótékony akció költségét teljes egészében magára vállalta. A kínai küldemény a legjobbkor érkezett, a múlt heti évadnyitó társulati ülésen már ki is osztották a zenekar tagjai közt.

A társulat az új maszkokban – fotó: Győri Filharmonikusok

Magánszemélytől eddig még nem érkezett ilyen nagylelkű felajánlás. A Kínai Filharmonikus Zenekar művésze, Xu Dingli még tavasszal vette fel a kapcsolatot Győri Filharmonikus Zenekarral, egészen zavarba ejtő ötletét, komoly anyagi áldozattal járó segítségnyújtását a társulat nagy-nagy hálával fogadta.

„Zenekarunk valamennyi tagja meghatódott volt kollégájuk, Dingli figyelmességétől. Ez a felajánlás is a Győri Filharmonikus Zenekar társulatának összetartását jellemzi, ezért is az ország egyik legjobb zenekara a győri, mert ilyen emberi kapcsolatok működnek benne” – mondja büszkén a társulat igazgatója, Fűke Géza.

A szerdai Nyáresti koncert előtt készült közös maszkos fotóval, a zenekar jókívánságaival mondtak köszönetet Xu Dinglinek, aki a távoli Pekingből is figyelemmel kíséri volt kollégái, barátai sorsát. Jelen pillanatban is a legfontosabb, hogy továbbra is kiemelten figyeljünk a higiéniára, viseljünk szájmaszkot magunk és mások egészségének védelmében.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X