Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás 40 nap a karanténban – Birtalan Zsolt fotóiból nyílik kiállítás

40 nap a karanténban – Birtalan Zsolt fotóiból nyílik kiállítás

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

November 9. és december 4. között a Bartók Béla úti Artphoto Galériában láható először Birtalan Zsolt a koronavírus-járvány által előidézett saját művész-lét állapotra reflektáló kiállítása.

Birtalan Zsolt kiállítása időzítésében is közvetlenül reflektál a koronavírus-járvány által előidézett sajátos és különleges művész-lét állapotra, mely az alkotás lehetőségeinek, a személyes helyzetnek és a tematikus reflexiónak sajátos keveréke.

- hirdetés -

A járvány és a kényszerű elzárás és távolságtartás miatt felerősödő napló műfaj itt a mindig alkotni kész fotográfus képes „bejegyzéseiben” elevenedik meg. A 40 kép, mely az Artphoto Galériában kerül először bemutatásra, különleges korpusz a – talán túlzás nélkül – az egész emberiséget próbára tevő helyzet egyedi és művészi megközelítésére.

„A karantén időszakában újabb tapasztalatokat szerezhetünk magunkról, a külvilághoz, másokhoz való viszonyunkról. Az összezártság, a monotonitás egyfajta meditatív állapotot is a felszínre hozhat. Érzékeink kiélesednek, minden más megvilágításba kerülhet. Naplót, ez esetben vizuális naplót vezettem negyven napon át, napi egy-egy bejegyzéssel” – mondta el Birtalan Zsolt.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X