Papageno Radio
Promóció Charlie / Mindenen túl – 14 év koncertezés után új lemezzel jelentkezik...

Charlie / Mindenen túl – 14 év koncertezés után új lemezzel jelentkezik Horváth Charlie

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

14 év nem múlik el nyomtalanul, Charlien mégis mintha nem fogna az idő. 14 év koncertezés után most 14 új dalt tartalmazó albummal jelentkezett: A Charlie / Mindenen túl című lemez sugallhatna lezárást, összegzést, melankóliát, ám erről szó sincs!

„Tátrai Tibusz szokta viccesen mondani, hogy amíg a közönség nem tanulja meg a dallamokat és a szövegeket, addig ne csináljunk új lemezt.”

A dalok most is a szerelemről, zenéről, jókedvről, az utazásról szólnak, vannak gyorsabb tempójúak és kifejezetten funky stílusúak, de latinos beütésű vagy a fúvósokkal megtámogatott bluesos dal is megtalálható közöttük.

A Mindenen túl tökéletesen illeszkedik az életműbe: a zenei stílusok mással össze nem téveszthető keveréke, a füstös hang, a lendület, a zseniális zenész kollégák hangszeres játéka, a dalszövegek mondanivalója, mind-mind alkotóelemei az új lemeznek is.

Ez a lemez arról szól, hogy mi történt velem és a kollégáimmal 1964 óta. Sok mindet csináltunk…A lemez attól érdekes, hogy van a zenekar, ami ’80-tól és ’93-tól együtt van, majd jöttek a későbbi találkozások: Tóth Verával énekeltünk egy színpadon és Nikával is. Szolnoki Petinek sokat köszönhetek, az összes lemezemen vokálozott, és nagyon szeretem. Tehát itt most nem csak az énekes tudományokról van szó, hanem a barátokról is.

A rajongók tudják, a zseniális dalszövegeket eddig mindig Horváth Attilának köszönhettük. A hosszú évtizedekre visszanyúló barátság és munkakapcsolat most sem szakadt meg, most mégis új szerzőtársakat is üdvözölhetünk.

Karafiáth Orsolya, Grecsó Krisztián, Valla Attila és Toldi Tamás gondolatait is tolmácsolja Charlie ezen a lemezen. 

Közel 50 közreműködőnek köszönhető, hogy a Mindenen túl olyan, amilyen. Szerzők, zenészek, énekes társak, hangmérnökök mind-mind kellettek ehhez a páratlan eredményhez.

Tóth Vera, Nika (Veres Mónika) és Szolnoki Péter is énekel a lemezen, László Attila 4 dal szerzője, Halász János szintén 4 nótát jegyez.

Egy régi barátom, Kristóf Gabi (Dugó) írta a két angol nyelvű számot. Miatta kezdtem el annak idején zenélni. Dugónak volt pár demója, amikhez felvett hangszeres sávokat, meg éneket. Ezekből lett a Cyber War és a 50 Million Piano Players In China. Csiszinek is felkerült egy szerzeménye, egy őrületes funk nóta, ahol minden hangszeren ő játszik a dobon és a basszuson kívül. Aztán egy szintén nagyon régi zenészbarátom, Vigh Péter írta a Földobott Kő című dalt, amihez Valla Attila nagyon jó szöveget írt…”

A Földobott kő, Somló Tamás emlékére íródott. „Azt találtuk ki, hogy gitárszólók helyett inkább szaxi, meg szájharmónika, mert Tomi is ezeken a szólóhangszereken játszott. Ezek meg is adják a dal feelingjét.” 

Promóció

X
X