Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Charlie / Mindenen túl – 14 év koncertezés után új lemezzel jelentkezik...

Charlie / Mindenen túl – 14 év koncertezés után új lemezzel jelentkezik Horváth Charlie

14 év nem múlik el nyomtalanul, Charlien mégis mintha nem fogna az idő. 14 év koncertezés után most 14 új dalt tartalmazó albummal jelentkezett: A Charlie / Mindenen túl című lemez sugallhatna lezárást, összegzést, melankóliát, ám erről szó sincs!

„Tátrai Tibusz szokta viccesen mondani, hogy amíg a közönség nem tanulja meg a dallamokat és a szövegeket, addig ne csináljunk új lemezt.”

- hirdetés -

A dalok most is a szerelemről, zenéről, jókedvről, az utazásról szólnak, vannak gyorsabb tempójúak és kifejezetten funky stílusúak, de latinos beütésű vagy a fúvósokkal megtámogatott bluesos dal is megtalálható közöttük.

- hirdetés -

A Mindenen túl tökéletesen illeszkedik az életműbe: a zenei stílusok mással össze nem téveszthető keveréke, a füstös hang, a lendület, a zseniális zenész kollégák hangszeres játéka, a dalszövegek mondanivalója, mind-mind alkotóelemei az új lemeznek is.

Ez a lemez arról szól, hogy mi történt velem és a kollégáimmal 1964 óta. Sok mindet csináltunk…A lemez attól érdekes, hogy van a zenekar, ami ’80-tól és ’93-tól együtt van, majd jöttek a későbbi találkozások: Tóth Verával énekeltünk egy színpadon és Nikával is. Szolnoki Petinek sokat köszönhetek, az összes lemezemen vokálozott, és nagyon szeretem. Tehát itt most nem csak az énekes tudományokról van szó, hanem a barátokról is.

A rajongók tudják, a zseniális dalszövegeket eddig mindig Horváth Attilának köszönhettük. A hosszú évtizedekre visszanyúló barátság és munkakapcsolat most sem szakadt meg, most mégis új szerzőtársakat is üdvözölhetünk.

Karafiáth Orsolya, Grecsó Krisztián, Valla Attila és Toldi Tamás gondolatait is tolmácsolja Charlie ezen a lemezen. 

Közel 50 közreműködőnek köszönhető, hogy a Mindenen túl olyan, amilyen. Szerzők, zenészek, énekes társak, hangmérnökök mind-mind kellettek ehhez a páratlan eredményhez.

Tóth Vera, Nika (Veres Mónika) és Szolnoki Péter is énekel a lemezen, László Attila 4 dal szerzője, Halász János szintén 4 nótát jegyez.

Egy régi barátom, Kristóf Gabi (Dugó) írta a két angol nyelvű számot. Miatta kezdtem el annak idején zenélni. Dugónak volt pár demója, amikhez felvett hangszeres sávokat, meg éneket. Ezekből lett a Cyber War és a 50 Million Piano Players In China. Csiszinek is felkerült egy szerzeménye, egy őrületes funk nóta, ahol minden hangszeren ő játszik a dobon és a basszuson kívül. Aztán egy szintén nagyon régi zenészbarátom, Vigh Péter írta a Földobott Kő című dalt, amihez Valla Attila nagyon jó szöveget írt…”

A Földobott kő, Somló Tamás emlékére íródott. „Azt találtuk ki, hogy gitárszólók helyett inkább szaxi, meg szájharmónika, mert Tomi is ezeken a szólóhangszereken játszott. Ezek meg is adják a dal feelingjét.” 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.