Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Presser Gáborral és Karácsony Jánossal készített lemezt a Csík zenekar – Játék

Presser Gáborral és Karácsony Jánossal készített lemezt a Csík zenekar – Játék

Izgalmas vállalkozásba fogott a Csík zenekar: még soha nem adott ki olyan lemezt, amely csak feldolgozásokat tartalmazott, ráadásul egy zenekar dalaiból válogatva! 2020-ban azonban ez történt. A dal a miénk című albumukon az LGT kompozícióit muzsikálják abban az erős népzenei motívumokkal átitatott hangzásvilágban, amely annyira jellemző rájuk.

- hirdetés -

Bár a zenekartól nem áll távol a feldolgozások világa, hiszen 2005-ös lemezük óta fel-fel bukkannak átiratok az albumaikon, ez mégis újszerű feladat volt számukra is, hiszen a lemezen végig együtt játszanak az LGT két legendás zenészével, Presser Gáborral és Karácsony Jánossal.

- hirdetés -

Kicsit finomítottunk néhány korábbi verzión, volt, hogy kicseréltünk egy-egy akkordot. Az anyagot együtt, élőben játszottuk fel” – nyilatkozta a dalok átdolgozója, a Csík zenekar énekes hegedűs gitárosa, Szabó Attila.

A páratlan LGT életművet ismerő rajongók bizonyára tudják, hogy a ’70-es évek elején az LGT készített egy teljes albumot Kovács Katinak. A sok sláger mellett ezen a lemezen jelent meg először a Rock and roller, ami a mostani kiadvány záró dala lett.

A lemezen kilenc LGT dal van, pontosabban nyolc LGT dal feldolgozása és egy ráadás. A kilencedik csak félig Locomotiv GT mert arról a lemezről való, amit a zenekar Kovács Katinak készített, tehát valójában, ha úgy nézzük, az akkori LGT játszik végig azon a lemezen. Eredetileg azonban Kovács Katinak készült, tehát az ő dala volt a Rock and roller.”

A Rock and roller valódi meglepetést tartogató ráadás, hiszen Ferenczi György szájharmonika játéka mellett a dalt Kovács Kati előadásában hallgathatjuk meg. További jó hír a rajongóknak: a mostani CD- és digitális megjelenés után jövő év elején vinyl formátumban is elérhető lesz A dal a miénk!

A Csík Zenekar idei óévbúcsúztató koncertje a járványhelyzet miatt elmarad, a koncert új időpontra 2021. június 5-re került át. Az Óévbúcsúztató koncert meghirdetett időpontjában, 2020. december 28-án egy eddig még ki nem adott koncertfilmmel, a 30 éves születésnapi fellépésen készült felvétellel búcsúzik az évtől a Csík zenekar.

A film az online.jegy.hu oldalon megvásárolt jeggyel tekinthető meg, mely jegy 30%-os kedvezményre jogosít a 2021. június 5-i koncert online jegyének árából!

Nyereményjáték

A kérdésünkre helyesen válaszolók között 2×1 „A dal a miénk” CD-t sorolunk ki. A válaszokat a Facebook-poszt alatti kommentekben várjuk december 17-én 12 óráig.

Kérdés: Mi a Csík zenekar legújabb albumának címadó dala?

  1. A dal a miénk
  2. Embertelen dal
  3. Rock and roller

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.