Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Újra élőben jelentkezik az Öt Templom Fesztivál

Újra élőben jelentkezik az Öt Templom Fesztivál

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi nyári slágerére készített saját fesztiválos videójukkal jelentették be a szervezők a hírt, hogy május 13-17. között újra élőben várja vendégeit a győri Öt Templom Fesztivál.

2020 tavaszán elsőként helyezték át fesztiváljukat az online térbe, hat nap alatt rögzítve a fesztivál 13 programját és adva közre azt az eredeti időpontban, az eredetileg élőben tervezett programokat, 700 000 embert érve el egy év alatt.

Most, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi, újra elsőként nyitják meg a koncertermek, esetükben a győr-újvárosi templomok ajtajait és várnak mindenkit szeretettel egy igazi, élő közönséget és fellépőket összehozó fesztiválra.

A 2020-as online fesztivál zenekarai mindannyian elfogadták a 2021-es  meghívást, a most már igazi, élő közönség előtt megvalósuló koncertekre, ami szinte mindannyiuknak, hosszú idő óta az első nézők előtt zajló fellépése lesz.

Barabás Lőrinc Live Act formációja a nyitó napon a katolikus templomban, másnap Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák az evangélikus Öregtemplomban, szombaton a Budapest Bár Mező Misivel a zsinagógában, míg Lőrinszky Attila a görögkatolikus templomban lép közönség újra elé.

A vasárnap délelőtt az egyházi szertartásoké, de este újra a koncerteké a főszerep, a katolikus templomban a Szent Efrém Férfikar, a zsinagógában Roby Lakatos és ifj. Cséki Kálmán közreműködésével. Hétfőn a fesztivált, Mucsi Zoltán közreműködésével, a 30y:Resti koncertszínházi előadása zárja.

A 30Y az Öt templom Fesztiválon
A 30Y az Öt templom Fesztiválon

Az Öt Templom Fesztivál arra az – európai szinten is egyedülálló – kuriózumra épül, hogy Győr Újváros városrészében egyetlen utcában megtalálható az öt történelmi vallás egy-egy temploma. Az Öt Templom Fesztivál tizenhat éve az európai gyökerekről szól, a zsidó-keresztény kultúra fontosságáról, megtartó erejéről, a kultúrák és vallások közötti párbeszédben rejlő lehetőségekről, és idén arról is, hogy lassan visszakaphatjuk a régi életünket, aminek a kultúra közösen megélt élménye elengedhetetlen része.

Magyarország első fesztiváljának közönsége bárki lehet, aki a jelenlegi szabályoknak megfelelően Védettségi igazolvánnyal rendelkezik és a tixa.hu oldalon, vagy a fesztivál Rát Mátyás téri irodájában elővételben megváltotta jegyét.

Promóció

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.