Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció 30 éves a Zempléni Fesztivál - Íme, a jubileumi programok

30 éves a Zempléni Fesztivál – Íme, a jubileumi programok

Augusztus 13-tól 22-ig várja közönségét színvonalas kulturális programokkal, Tokaj-Hegyalja turisztikai érdekességeivel és gasztronómiai finomságaival a jubileumi 30. Zempléni Fesztivál. Két hétvégét magába ölelő tíz nap, 40 helyszínen közel 70 előadást nyújtó összművészeti programkínálat.

- hirdetés -

A Zempléni Fesztivál egy finomra hangolt művészeti fesztivál, ami megadja látogatóinak a felfedezés örömét a felvonultatott különböző zenei műfajokban, irodalomi, színházi és táncszínházi előadások és kiállítások során csakúgy, mint a helyszínein elérhető gasztronómiai, borászati értékekben.

- hirdetés -

A zenei paletta sokszínű és igényes! Augusztus 13-án, a nyitóhangversenyen Csajkovszkij Hegedűversenyét szólaltatja meg a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ), a hegedűművész Lendvay József és a karmester: Hollerung Gábor. Az est második felében Saint-Saëns II. szimfóniája csendül fel, a szünetben a Grand Tokaj vendégeli meg a nézőket. A BDZ augusztus 14-én a szerencsi vár udvarán egy-egy Mozart és Vivaldi darabot játszik el, az együttes tagjaiból álló kisebb formációk pedig a következő napokban több zempléni helyszínen is föllépnek.

A jubileumi fesztivál vendége lesz a Concerto Budapest, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a záróhangversenyen pedig 6 trombitaművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A Tokaj Fesztiválkatlanban: aug. 14-én a jubiláló Állami Népi Együttes táncosai elevenítik meg a Jubileumi Naplegendát, aug. 19-én Huszka Jenő Sissi operettjét adja elő a Monarchia Operett társulat, 21-én, szombaton a West Side Story szvit, valamint a Carmina Burana szólal meg a BDZ és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság előadásában, Hollerung Gábor vezényletével.

Visszatérő fellépő a régi orosz éneklési tradiciót őrző Svetilen együttes, a Szt. Efrém Férfikar, de először jön a német Sjaella énekegyüttes.

A kamarakoncerteken Boross Csilla, Kálmándy Mihály, Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesek, a Simon Izabella – Várjon Dénes és a Bizják Dóra – Zentai Károly zongoraduók mellett sok más kiváló művész és együttes produkcióját élvezhetjük.

A 140 éves Bartók-évfordulóhoz kapcsolódik augusztus 18-án a jazz-átiratban megszólaló A kékszakállú herceg vára, Sárik Péter és a BDZ előadásában. Ezt követi A fából faragott királyfi, Káel Norbert jazz-átdolgozásában.

Sárospatakon a Képtár előtti terület ad helyet a szervesen összetartozó Borterasznak és az Esti jazz koncerteknek, de délutánonként itt is és más településeken is találkozhatunk gyermekműsorokkal: érkezik a Manó Swing, a Bonbon Matiné és a Csavar Színház.

Idén már Tokajban is megszólal az Esti jazz, a Jazzudvarban.

A szokásos Megérthető zene előadás aug. 22-én, a zárónapon lesz, és a filmzenékbe avatja be közönségét Hollerung Gábor – a BDZ közreműködésével.

Idén öt helyszínen nyílik kiállítás kolozsvári művészek alkotásaiból.

Részletek ide kattintva érhetők el.

Ízleljék meg augusztus 13. és 22. között a fesztiválok 30 éves aszúját!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!