Papageno Radio
Promóció Tippek a kényelmes magassarkú kiválasztásához

Tippek a kényelmes magassarkú kiválasztásához

Nőként mindannyian tudjuk, milyen negatív hatásai vannak a kényelmetlen magassarkú cipő viselésének, ismerjük a rövid és hosszú távú fejleményeket. Persze, vonzóbbá, nőiesebbé varázsolja a megjelenésünket. A végeláthatatlanul hosszú, meseszép lábak, az ámulatba ejtően gyönyörű sziluett és a kecses járás vitathatatlanul a legfontosabb érvek az ilyen típusú topánkák mellett. Vajon mit tehetünk a lábfájdalmak megelőzése érdekében? Milyen prevenciós praktikákat vethetünk be, hogy elkerüljük a bütyköket, hólyagokat és egyéb kellemetlenségeket? Megvitatjuk a legfontosabb dolgokat, amiket szem előtt kell tartanod, ha legközelebb stiletto vásárlásában gondolkozol, kezdjük!

Van jogosultsága a komfort kifejezésnek?

Nyilvánvaló, hogy egyetlen tűsarkú cipő sem lesz olyan kellemes érzés a lábnak, mint mondjuk egy sportcipő, de ez nem csupán a sarok kérdése. Elengedhetetlen kérdéskör a megfelelő illeszkedés, és ezenkívül még van öt formatervezési faktor, amelyek óriási hatással lehetnek az általános kényelmi impulzusokra. Nézzük, mik ezek!

  1. Sarok elhelyezése – Az optimális komfort érdekében a sarok középvonalának közvetlenül a saját sarkad középpontja alatt kellene elhelyezkednie a kedvező súlyeloszlás érdekében. Egy vastagabb sarok esetében ez nyilván nem túl releváns dolog, keskenyebb kivitelnél pedig priorizáld a talp alatti részen kiöblösödő fajtát!
  2. Talp vastagsága – A magassarkú cipő sokkal kényelmesebb egy kis párnázással, különösen kemény felületekkel, így a platform ilyen szempontból mindig jó ötlet. Ha nem szereted az emelt megoldásokat, akkor válassz egy jó minőségű zselés talpbetétet!
  3. Talp merevsége – Kerüld a fából vagy kemény műanyagból készült merevtalpú cipőket. A bőr és gumitalp jobb adottságokkal rendelkezik, a lábaddal együtt flexibilisen mozog, ezáltal jobban leköveti a talaj egyenetlenségeit is.
  4. Sarok vastagsága – Ugye, ez nem kérdés? Minél szélesebb, annál nagyobb a stabilitás.
  5. Stabilitás – A cipődnek olyan hatást kellene keltenie benned, mintha a tested kiterjesztése lenne, nem pedig valami idegen dolog, ami bármelyik pillanatban leeshet. Ha nem így érzel, akkor priorizáld a bokapántos vagy a lábfejen átívelő típusokat! A pánt a stabil tartáson túl azt is megakadályozza, hogy kilépj a cipőből.

Még mit tehetek, hogy tényleg kényelmes darabot sikerüljön beszereznem?

Először is engedj meg egy gyakorlatias jó tanácsot: mindenképp a nap végén vásárolj! Ez így elsőre furcsán hathat, de gondolj csak bele, ekkorra a lábaid már valószínűleg duzzadtabbak a mindennapi tevékenységektől, és ez bizonyára máskor is így lesz. Mindig összpontosíts a megfelelő méretre és a tökéletes illeszkedésre, mert a magassarkú cipők kutya kötelessége, hogy megingathatatlanul tartsák a lábaidat, és ebben nincs kompromisszum! Legyen elég hely a lábujjaid számára, ideális esetben a hegyes cipő csak a lábujjak után keskenyedik, hogy a hosszúság illúzióját keltse, és közben elegendő helyet biztosít a lábadnak. Ne hagyd ki soha a próbát, sőt tessék tesztelni és járkálni is kicsit a boltban! Válaszd a bőr vagy velúr magassarkúkat! Ha minőségi, valódi bőr felsőrésszel és talppal rendelkező cipellőkbe invesztálsz, a lábaid is örülni fognak, ezek ugyanis rugalmasabbak és könnyebben alkalmazkodnak a láb alakjához. A 3 és 9 centiméter közötti sarokmagasság a legkényelmesebb a járáshoz. Az ennél magasabb sarok már feszültséget generál a hát alsó részén, a térdben és a bokában, és ez nem jó az egyensúlyérzetnek sem. Próbálgasd, és válaszd azt a sarokmagasságot, amelyben a legkényelmesebben érzed magad, a lehetőségek tárháza majdnem végtelen.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!