Papageno Radio
PR Sztárírókkal és izgalmas programokkal érkezik a PesText fesztivál

Sztárírókkal és izgalmas programokkal érkezik a PesText fesztivál

Közel 80 fellépővel és több mint 50 programmal rendezik meg idén harmadszor a PesText világirodalmi és kulturális fesztivált. A rendezvényen szeptember 17-26. között nyolc vidéki és budapesti helyszínen vehetnek részt a látogatók, köztük az A38 hajón, az Ottlik-kertben és a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Harmadszor rendezik meg szeptember végén a PesText fesztivált, amely ismét a világirodalmat helyezi fókuszba. A PesText fesztivál célja, hogy összehozza a különböző nyelven író és olvasó embereket, különös tekintettel a környező országok, Kelet- és Közép-Európa, a Visegrádi Négyek irodalmára. A rendezvény idén is változatos programkínálattal jelentkezik, 14 ország 16 nyelvén izgalmas külföldi és magyar fellépőket lát vendégül. Az idei fesztivál vendégei között lesz Guzel Jahina, Andri Snær Magnason, Jacek Dukaj és Elisabetta Gnone is.

PESTEXT PIKNIK A VALYÓVAL

Az Ottlik-kertben a PesText és a ‘VALYO – Város és folyó’ egyesület közös szervezésében gyerekeknek és felnőtteknek szóló irodalmi és összművészeti programokkal kapcsolódhatnak ki a kertbe látogatók szeptember 17-én és 18-án. Különleges installációval és felolvasással nyit a rendezvény péntek este V4-es szerzőkkel. Zárásként Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint ad koncertet. Szombaton főként a gyerekeké lesz a terep: papírszínház, buborék show és a Veronaki zenekar koncertje várja a kicsiket.

PesText fesztivál
PesText fesztivál

A38 IRODALOM, ZENE, SZÍNHÁZ EGY HAJÓN

Különleges irodalmi programok, koncertek és előadások kerülnek terítékre a Petőfi híd budai hídfőjénél található kultikus helyszínen. Szeptember 22-től 24-ig a külföldi íróké a főszerep: feltűnik Guzel Jahina, Andri Snaer Magnason, Stefan Hertmans, David Schalko, Jacek Dukaj, Afonso Cruz, Elisabetta Gnone, Rumena Bužarovska, Patrick Ness… és még sokan mások. A sűrű napok végét zenei programok, a Napfonat, az Isna Trio, a Muzsik és Volkova zenekar, valamint a WH zenekar zárja Senával és Németh Jucival, akik (nem csak) Shakespeare-szonetteket szólaltatnak meg. Igazi különlegesség a Nézőművészeti Kft. felolvasószínházi előadása, amelyben Udvaros Dorottya és Scherer Péter is szerepet kap.

PETŐFI IRODALMI MÚZEUM MŰFORDÍTÁS, KÉPREGÉNYEK, MEG AMI BELEFÉR

A PIM-ben szeptember 23-án a fordítás és a műfordítás kérdéskörei kerülnek előtérbe, amelyet a V4 országok legjobb kortárs illusztrátorainak tárlatvezetéssel egybekötött kiállításmegnyitója zár. A következő nap a képregény-rajongóknak kedvez, hazai szakértők járják körül a képregénykiadás helyzetét, kitekintéssel a női alkotókra. Szeptember 24-én interaktív papírszínházas családi program, Jókai-séta, és gyerekirodalmi fordítók beszélgetése zárja a helyszíni programokat.

A fesztiváli további fellépői és programjai a Pestext weboldalán olvashatók.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!