Papageno Radio
- hirdetés -

A világ rendje

Szomory Dezső: Györgyike, drága gyermek – Miskolci Nemzeti Színház

- hirdetés -

Szomory klasszikus színművének két felvonásban bemutatott miskolci előadása tipikus szórakoztató produkció, amely sem a társadalomkritikai vonatkozásokkal, sem a különböző párkapcsolatok pszichológiai aspektusaival nem terheli a nézőt. A századforduló teátrumi világát is megidéző, funkcionális díszlet (díszlettervező: Cziegler Balázs) és a modern stíluseszmények felől elgondolt, de kortalan jelmezek (jelmeztervező: Sinkovics Judit) ezt a rendezői törekvést jó színvonalon képesek támogatni.

Györgyike, drága gyermek (Gáspár Tibor) – fotó: Miskolci Nemzeti Színház, Gálos Mihály Samu
- hirdetés -

Az előadás gördülékeny, a szó jó értelmében professzionális. A kiemelkedő színészi kvalitással rendelkező Gáspár Tibor alakításában a bécsi gyáros, Hübner Félix nem túl izgalmas, de erős karakter, a címszerepet alakító Tenki Dalma pedig képes egyfajta jellemfejlődést is megjeleníteni. A Mikár Ferencnét játszó Nádasy Erika és a férjét alakító Szatmári György időről időre a harsányabb (és ilyen értelemben dinamikusabb) utat választja, amikor a darab humoros jellemzőire egy-egy operettes csattanóval erősít rá. Keszég László rendezése erős morális ítéletet mond az előadás végén – tudniillik, hogy aki egyszer elindul a lejtőn és az őszinte érzelmekkel szemben a puszta érdeket részesíti előnyben, az utána már nem tud megállni: feslett erkölcsű lesz.

Györgyike, drága gyermek (Prohászka Fanni, Szatmári György, Tenki Dalma, Nádasy Erika) – fotó: Miskolci Nemzeti Színház, Gálos Mihály Samu

Az előadás alkotóit és játszási időpontjait itt találja

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X