Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Minden nap színház Mert kell, hogy legyen egy hely

Mert kell, hogy legyen egy hely

Spiró György: SZÉLJEGY – Katona József Színház, Kamra, Budapest

Az ingatlanbiznisz régóta gyanús terület: tele ügyeskedőkkel, szélhámosokkal, szerencselovagokkal. Az egyik legjobb kortárs író, Spiró György drámája egy ilyen esetről szól – egyszersmind a magyar viszonyok egyfajta korrajzát is megjeleníti. A dialógusok nyomán kirajzolódó világ egyszerre kisszerű és ambiciózus; tanulságos, akár egy tanmese.

- hirdetés -

Széljegy, Katona József Színház – Rezes Judit, Takács Katalin, Bányai Kelemen Barna (fotó: Szilágyi Lenke)

- hirdetés -

A rendező Zsámbéki Gábor nem kíméli a nézőt: valamennyi szépnek induló történetnek megmutatja a fonákját. Mégpedig túlzások nélkül, mintha mindez természetes lenne (ahogyan bizonyos körökben nyilván az is). Ahogyan Fullajtár Andrea az áldozat szerepében, úgy az édesanyját alakító Takács Kati és az ügyvédnőt játszó Rezes Judit is hús-vér egyéniség; az ingatlanos Bányai Kelemen Barna inkább közkeletű sémákból építkezik, de kifejezetten hatásos módon teszi ezt.

Széljegy, Katona József Színház – Bányai Kelemen Barna, Takács Katalin, Fullajtár Andrea, Rezes Judit (fotó: Szilágyi Lenke)

A sikeres ingatlanügynök hasonlatos a sikeres politikushoz: mindkettő a reményt adja el azoknak, akik valami jobbra vágynak. És ki ne vágynék valami jobbra? A Kamra előadása nekik szól. Nekünk, mindannyiunknak.

Ismerje meg portrénkból a Katona új tagját, Bányai Kelemen Barnát!

Az előadás alkotóit és az előadás időpontjait itt találja

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!