Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Fáklyás futást szerveznek az SZFE diákjai az egyetemi autonómiáért

Fáklyás futást szerveznek az SZFE diákjai az egyetemi autonómiáért

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az SZFE több demonstrációja után a következő egy fáklyás stafétafutás lesz, melyhez az ország bármely részéről, bárki csatlakozhat október 3-án és 4-én.

- hirdetés -

Öt futó indul útnak október 3-án szombaton délután a Vas utcából egy-egy fáklyával, amelyeket stafétaként adnak kézről kézre, egészen addig, amíg vasárnap délután a lángok egyszerre érkeznek meg Szeged, Pécs, Kaposvár, Eger és Debrecen városába.

„Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hisszük, hogy a küzdelem, amit vívunk és a támogatás, amit kapunk, nem csak a mi egyetemünk megmentéséről szól, hanem a magyar felsőoktatás szabadságáról. A modellválltásnak álcázott erőszakos hatalomátvétel már számos magyar felsőoktatási intézményt megfosztott a szabad önrendelkezés jogától – több egyetem nem juthat erre a sorsra! A hallgatói összefogás már kezdetét vette, az elmúlt egy hétben tizenöt egyetemen tartottak alulról szerveződő hallgatói fórumokat a diákok” – olvasható az esemény meghívójában, ahol további részletek állnak a demonstrációról.

(Via SZFE HÖK)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X