Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE 3 milliárd forintot kap modernizációra a Színművészeti

3 milliárd forintot kap modernizációra a Színművészeti

A Magyar Közlönyben jelent meg a hivatalos határozat arról, hogy a kormány az eddigi támogatási keret dupláját, vagyis 3 milliárd forintot biztosít a Színház- és Filmművészeti Egyetem számára.

- hirdetés -

Az állami támogatás összegének megduplázását október 1-jén jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás akkor azt mondta, az SZFE-t fenntartó, Vidnyánszky Attila vezette kuratórium kérésére adnak 1,5 milliárd forinttal többet az egyetemnek, aminek nagy részét képzésekre, bérrendezésekre, 150 millió forint pedig az ideiglenes campus bérlésére kapja az intézményfenntartó.

- hirdetés -

A hivatalos  kormányhatározat szerint az egyetem a pénzt a színház- és filmművészeti képzés 21. századi követelményeknek való megfeleléshez szükséges fejlesztésekre kapja. A 3 milliárd forintot az Innovációs és Technológiai Minisztérium büdzséjén belül a vagyonkezelő alapítvány által fenntartott intézmény feladatainak támogatására szolgáló keretből biztosítják.

Ide kapcsolódik:
A filmes képzés hallgatói nem tudnak bejutni az SZFE Szentkirályi utcai épületébe

A határozat értelmében Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek támogatási szerződést kell kötnie az egyetemfenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvánnyal.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.