Papageno Radio
Színház SZFE Blokkolták a Facebook-hozzáférést az SZFE irodai gépein

Blokkolták a Facebook-hozzáférést az SZFE irodai gépein

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Telex információi szerint október 16-án reggel kancellári utasításra blokkolták a Színház- és Filmművészeti Egyetem irodáinak számítógépein a Facebook-hozzáférést.

„Vas utcai épület irodáiban van vezetékes internet, mert ezeken a gépeken munka folyik, így az új kancellár, Szarka Gábor azon intézkedése nem érinti őket, amiben október 15-én teljesen lekapcsolta az egyetemet az internetről” – írja a lap, hozzátéve, hogy „péntek reggelre viszont ezeken a gépeken teljesen blokkolták a Facebookot, azt az oldalt, ami a legfőbb kommunikációs csatornája a hallgatóknak és a sztrájkolóknak.

Szarka Gábor az ATV műsorában előző este azt nyilatkozta, hogy „rendben van”, hogy elérhetetlenné tette az internetet az SZFE épületeiben és lecserélte a zárakat, de az nem normális dolog, hogy a diákok idős portásoknak parancsolgatnak, és irodákban alszanak, ahogy az sem, hogy a hallgatók kamerákat toltak a pénzügyes vezetők arcába, azt kérve, hogy nyilatkozzanak.

Ide kapcsolódik:
Szarka Gábor bezáratta az Ódry Színpadot és a zárakat is lecseréltette

Péntek reggel a hallgatók élőlánccal alkotmányos panaszt nyújtottak be az Alkotmánybíróságra. Szerintük és a felkért ügyvéd szakvéleménye szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásának módja és lebonyolítása az alaptörvénybe ütközik, az egyetemet szeptember 1-je óta működtető kuratórium felhatalmazása meglátásuk szerint szembe megy az oktatás szabadságával.

Promóció

X
X