Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „Mintha nem kérnének a szabadságból” – Palkovics László az SZFE-ről

„Mintha nem kérnének a szabadságból” – Palkovics László az SZFE-ről

A Mandiner újságírója készített interjút az innovációs és technológiai miniszterrel, Palkovics Lászlóval, akit természetesen az SZFE ügyéről is kérdezett. A miniszter úgy kezdte, megszokta már, hogy ő viszi el a balhét a kormányban.

- hirdetés -

Arra a tényre, miszerint „a kormány azt állítja, hogy nem része az SZFE körüli vitának, mivel az intézmény feletti kormányzati felügyelet megszűnt”, ennek ellenére „a kabinet döntött a kuratórium összetételéről” Palkovics László azt válaszolta: „A törvény kimondja, hogy az állam jelöli ki a kuratóriumot, amely aztán eldönti, miként akarja működtetni az egyetemet.”

- hirdetés -

Szerinte a kormány „bölcsen járt el” a kuratóriumi tagok megválasztásában, csak végig kell nézni a kuratóriumon összetételén. „Mindenhol igyekeztünk figyelni arra, hogy olyan testületi tagokat válasszunk, akik az egyetem szakmai portfóliójához illeszkedő tevékenységet folytatnak.”

A kormány szándéka változatlanul az, hogy az egyetem szabadabban, az államtól függetlenül működjön, és a színművészetis fiatalok szakmai esélyei, lehetőségei jelentősen javuljanak.

folytatta, és úgy véli, furcsa, hogy az SZFE hallgatói és oktatói „mintha állami fenntartásban szeretnének maradni, nem kérnének a szabadságból.”

Ide kapcsolódik:
A minisztérium szerint folyamatosan nő az SZFE autonómiája

A teljes interjút ide kattintva olvashatják.

(Via Mandiner)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.