Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE SZFE-hallgatók: „Addig nem fogjuk feladni, amíg nem teljesülnek a követeléseink”

SZFE-hallgatók: „Addig nem fogjuk feladni, amíg nem teljesülnek a követeléseink”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A HVG riportban számolt be arról, mit éreznek most, és hogyan gondolkodnak a jövőről az SZFE hallgatói.

A fizikai egyetemfoglalás így végül hetvenegy napon keresztül tartott; a hallgatók arról számolnak be, hogy a hangulat és a lelkesedés ennyi idő alatt semmit sem kopott. „Annyiban más a helyzet, hogy mostanra flottabbul működik a rendszer, már pontosan tudjuk, melyik munkacsoport mit csinál, jobban megismertük egymást. Az a rengeteg támogatás, amit kapunk, és az, hogy mennyire egyértelmű mindnyájunk számára, hogy összetartunk, és azonnal ugrunk, ha kell, egészen felemelőek” – mondta Gombó Viola ötödéves színészhallgató, aki szerint az online térbe helyezett ellenállásnak sem lesz negatív hatása a közösségre, hiszen az előző pandémiás félév tapasztalatai után ez már nem jelent nekik újdonságot.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A fiatal színházi alkotók számára az SZFE autonómiája a legfontosabb

A hallgatók az online térbe viszik magukkal a tiltakozást is. Fröhlich Kristóf ötödéves színészhallgató erről így fogalmazott: „Ugyanazt fogjuk csinálni, amit eddig: a szakmánkból fakadóan a lehető legkreatívabb és leginkább művészi kivitelezésben próbálunk elérni az emberekhez, a létező legbiztonságosabb módon, azaz az interneten keresztül”.

Ide kapcsolódik:
Négy budapesti színház őrzi az SZFE molinóit és zászlóit

Márky Anna, másodéves televíziós műsorkészítő szakos hallgató megerősítette, a hogy fő követelésük az egyetemi autonómia: „Hiába játszanak kifárasztásra, addig nem fogjuk feladni, amíg nem teljesülnek a követeléseink.” Fröhlich Kristóf hozzátette: „Mindegy, hogy ez hatszázötven napig fog tartani, vagy akár még tovább. Ha ezer napig sem történik változás, hát akkor ezer napig fogjuk foglalni az egyetemet.”

(HVG)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X