Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Fischer Gábor az SZFE-ügyben: „Ódry szobra a hallgatókat, a szabadság védelmezőit illeti”

Fischer Gábor az SZFE-ügyben: „Ódry szobra a hallgatókat, a szabadság védelmezőit illeti”

Ódry Árpád dédunokája felszólítja a SZFE új vezetését, hogy adják át a tiltakozóknak Ódry mellszobrát az épületből, írja a HVG.

- hirdetés -

Fischer Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem színpadának névadója, Ódry Árpád színész dédunokája közleményében azt írja, hogy Ódry Árpád mellszobra az ő „valódi örököseit”, azaz azokat a „szabad művészeket”, „bátor oktatókat és diákokat” illeti, „akik ma Magyarországon ébren tartják a szabadság lángját.”

- hirdetés -

A felszólítás azután látott napvilágot, hogy az SZFE új kuratóriuma közölte: eladják az egyetem Vas utcai épületét, ezzel pedig megszüntetnék az Ódry Színpadot is.

Ide kapcsolódik:
Az SZFE kuratóriuma a református egyháznak adná az Ódry Színpadot

Az épület kiürítésekor csak a személyes tárgyakat mozdíthatták el a diákok és az oktatók, tehát az Ódry Színpad büféjében 1964 óta álló Ódry Árpád-mellszoborhoz sem lehetett hozzáférni, mely Konyorcsik János munkája.

A HVG cikkében olvasható: Ódry dédunokája szerint „nyilvánvaló politikai bosszúból akarják most eltörölni a föld színéről a színpadot.” „Ódry szobrának azokhoz a méltó örökösökhöz kell kerülnie, akik most még bátrabban és még elszántabban védelmezik az Egyetemet, a szabadságot és mindazt, amiért érdemes művésznek lenni” – fogalmazta meg Fischer Gábor.

A nyilatkozatot teljes terjedelmében ide kattintva olvashatja el.

(Via HVG)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!