Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „A felvételi tiszta” – Közleményt adott ki az SZFE vezetősége

„A felvételi tiszta” – Közleményt adott ki az SZFE vezetősége

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az SZFE HÖK felhívást tett közzé a felvételi eljárás tisztasága érdekében, miután értesüléseik szerint egyes diákokat hátrányos megkülönböztetés ért. Az egyetem vezetősége erre reagálva adott ki közleményt:

- hirdetés -

„A mai napon Egyetemünk Hallgatói Önkormányzata részéről nemtelen támadás érte az egyébként jó hangulatban, fegyelmezetten és produktívan zajló felvételi eljárást. A közösségi médiában közzétett közleményük szerint a felvételi során egyes pályázókat hátrányos megkülönböztetés ért.

- hirdetés -

Tisztelt Hallgatói Önkormányzat!

Elmúltak már azok az idők, amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetemre történő bejutást nem a tehetség és a szakmai alkalmasság határozta volna meg. Az Egyetem vezetése egyetért a Hallgatói Önkormányzattal abban, hogy a felvételizőket nem érheti semmilyen hátrányos megkülönböztetés. Ugyanakkor megkérjük a HÖK-öt, hogy amennyiben tudnak olyan esetről, amikor bármelyik leendő hallgatót sérelem ért, forduljanak az Egyetem oktatási rektorhelyetteséhez, aki a bejelentés után kivizsgálja az ügyet.

Megkérjük a HÖK-öt, tartózkodjon attól, hogy a sajtóban, közösségi médiában, online felületeken a Színház- és Filmművészeti Egyetem rossz hírét keltsék. Felhívjuk a figyelmüket az Egyetem Etikai Kódexében található 5.3. pontra: »Jó hírnév megőrzése – Az Egyetem oktatóitól, nem oktató munkavállalóitól és hallgatóitól elvárható, hogy az intézményen belüli és kívüli tevékenységükkel megtartsák és fokozzák az Egyetem hazai és külföldi jó hírnevét, és tartózkodjanak minden ezzel ellentétes tevékenységtől.«”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.