Papageno Radio
- hirdetés -
Live Mozart-művel jelentkezik a Kodály Filharmonikusok a Papagenón

Mozart-művel jelentkezik a Kodály Filharmonikusok a Papagenón

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Papageno és a Kodály Filharmónia Debrecen közös koncertfilm-sorozatában ezúttal Mozart Esz-dúr sinfonia concertante című alkotását vetítjük április 21-én 19:30-tól.

A sinfonia concertante olyan klasszikus versenymű, melyben szólóhangszerek csoportja versenyez, felelget a zenekarral. Kialakulása a mannheimi iskola nevéhez fűzhető. A három nagy bécsi mester (Haydn, Mozart, Beethoven) mindegyike komponált ebben a műfajban, mely a kamarazene, a versenymű és a szimfónia jellegzetességeit egyaránt magán viseli.

- hirdetés -

Mozart Esz-dúr sinfonia concertante-ja a szerző párizsi útja során, 1778-ban keletkezett. Szólóhangszerként oboát, klarinétot, kürtöt és fagottot alkalmaz, melyek kíséretét vonósokból és két-két oboából és kürtből álló zenekar adja – a most következő koncertfilmben a Kodály Filharmonikusok kitűnő fúvós művészeinek szólóiban gyönyörködhet a hallgató.

A felvétel 2018. december 4-én készült, a Kölcsey Központban. A koncerten közreműködött a Kodály Filharmonikusok, a Liszt-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, Kovács László vezényletével. Szólisták: Bicskey Gábor – oboa / Csonka László – klarinét / Héra András – kürt / Vitányi József – fagott.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X