Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A kortárs zenét és az összművészeti programokat helyezi előtérbe a PFZ a...

A kortárs zenét és az összművészeti programokat helyezi előtérbe a PFZ a következő években

Kortárs zenei művek bemutatásával, különböző generációk megszólításával és – egyebek mellett – nemzetközi kitekintésű, összművészeti programok indításával készül újabb ötéves munkájára Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója.

- hirdetés -

Az együttes Horváth Zsolt terveit ismertető közleményében emlékeztettek arra, hogy a jelenlegi posztján 2003 óta dolgozó igazgató az együttest fenntartó önkormányzat döntésének értelmében júliustól újabb öt esztendőn át vezetheti a pécsi Pannon Filharmonikusok Zenekart.

- hirdetés -

Mint írták, Horváth Zsolt hangsúlyosan fontosnak tartja a kortárs zenei művek bemutatását, mindazon tevékenységeket, amelyek segítik a közönséget hangversenyek művészeti tartalmának befogadásában.

Ezért újra szeretné indítani a korábban működő Civil Zeneakadémiát online formában, tervei között szerepel a Pécsi Pannon Akadémia alapítása a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve, emellett NEXT címmel átfogó, nemzetközi kitekintésű, összművészeti és kreatív programot indít a zenekar 210 éves jubileumának kapcsán.

Közölték: a különböző generációk számára indított kreatív program alapja az inspiráció és az együttműködés. A leendő alkotókat szólítja meg a PFZ NEXT Művészeti Műhely, a Talentum Műhely a jövő muzsikusaihoz szól, az Edukációs Műhely a zenebarátok megértését, befogadását kívánja kreatív módon támogatni, a Hálózati Műhely új módon kíván partnerségi kapcsolatokat építeni, az Élmény Műhely aktív részvételre, jelenlétre buzdít.

Az igazgató szerint a következő öt évben jelentős kihívások előtt áll az együttes: a járvány hatása, generációváltás az együttesben, a finanszírozás kérdései a legnagyobb feladatok, ugyanakkor Horváth Zsolt olyan kérdéseket is a városvezetés és a Művészeti Tanácsa elé szeretne vinni, mint a Kodály Központ szakmai irányítása vagy a Pécsi Nemzeti Színház és a zenekar együttműködésének felülvizsgálata.

Ide kapcsolódik:
Horváth Zsolt: „A PFZ az együttműködés, a minőség és a megújulás zenekara”

Horváth Zsolt 1999-ben a Bécsi Zeneakadémián szerzett diplomát, majd 2002-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán marketing-menedzser szakközgazdászként diplomázott. A Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének elnökségi tagja, 2020-tól Pécs Művészeti Tanácsának, valamint a Pécsi Tudományegyetem Alapítvány felügyelő bizottságának tagja.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.