Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen A családokat várják a Kodály Filharmonikusok művészei

A családokat várják a Kodály Filharmonikusok művészei

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Minden évben október 1-jén ünnepeljük a Zene Világnapját. A közelgő esemény alkalmából, szeptember 28-án, szombaton egy teljes napra a családoké a Kodály Filharmonikusok próbaterme: babakoncert, előadás várandósoknak és kisgyermekeseknek, valamint interaktív családi koncert várja az érdeklődőket pocaklakóktól a nagyszülőkig.

A debreceni szimfonikus zenekar Simonffy utcai próbatermében 10 órától kezdődnek a programok. A TrioHarmony együttes Babakoncertjén a legkisebb, 0-3 éves korosztály ismerkedhet a zenével. Klasszikus zene, népdalok, gyerekdalok, ölbéli zenehallgatás és játékok lesznek terítéken a babáknak, kisgyerekeknek.

Ide kapcsolódik:
Beethoven és a zenekari építkezés a fókuszban Debrecenben

„Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt” – mondta Kodály Zoltán, egy művészeti nevelésről szóló konferencián. Azóta már számos kutatás kimutatta, hogy az alapvető muzikalitás ugyanolyan velünk született képesség, mint a beszéd képessége.

Rohacsek Ződi Anita, a Kodály Filharmonikusok művésze

A 13.30 órától kezdődő beszélgetésen meghívott szakértőkkel – Ferenczi Beáta pszichológus és Dr. Juhász Alpár Gábor szülész-nőgyógyász szakorvos – alaposan körüljárják a zene és a magzat, a zene és a gyerekek kapcsolatát, s a közönség is felteheti a témával kapcsolatos kérdéseit.

Trio Harmony – forrás: Kodály Filharmonikusok

A 16 órától kezdődő Játsszunk Bachot! interaktív koncertre a nagyobb, 3 év fölötti gyerekeket várják, akik a TrioHarmony együttes és táncosok közreműködésével elkalandozhatnak egy igazi barokk bálba, s megnézhetik, mit viseltek, hogyan ismerkedtek, miket ettek és hogyan táncoltak a vendégek, azaz eljátsszák, hogyan lehet Bach zenéjére mulatni! Az előadás kézműves foglalkozással és „barokk” arcfestéssel zárul.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X