Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok MuzsikAlkohol November 13. - Rossini... vagy jó inni?

November 13. – Rossini… vagy jó inni?

Rossini igazi bonviván volt, élvezte az életet annak minden jóságával együtt, és ez zenéjén is hallatszik. Vígoperái hallhatatlanságot kölcsönöztek neki, a mai napig az operaszínpadok kedvelt darabjai.

A zeneszerző nem csak a jó bort, de a jó ételeket is szerette, és életében állítólag összesen háromszor sírt: egyszer, amikor első operája megbukott, másodszor, amikor Paganinit játszani hallotta, harmadszor pedig, amikor egy hajókázós pikniken egy viharos kanyar után a hajókorláton át vízbe pottyant kedvenc étele, a szarvasgombával töltött pulyka.

Finom ételhez természetesen finom itóka dukál, Rossini kedvenc itala pedig a madeirai bor volt. Állítólag ezt a nedűt itta legszívesebben második kedvenc étele, a makaróni mellé. A zeneszerző más módon is halhatatlanná vált az alkoholbarátok körében, nevét egy koktél is megörökíti.

Íme a recept:

4 darab friss, érett eper

3 cl eperlikőr

és ezt öntsük fel proseccóval… DE MAJD CSAK DECEMBERBEN! 🙂

És egy kis muzsika:

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X