Papageno Radio
Blogok Operaház New York legjobb klasszikus zenei előadásai között a Sába királynője

New York legjobb klasszikus zenei előadásai között a Sába királynője

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A New York Magazine kulturális oldala, a Vulture válogatása szerint az Operaház Sába királynője című előadása bekerült az amerikai város 10 legjobb ezévi klasszikus zenei produkciói közé.  

A lap által összeállít listán olyat előadások kaptak helyet, mint Johnny Gandelsman Bach-koncertje, a Met Yannick Nézet-Séguin vezette Parsifal-előadása, vagy a szintén Met-produkcióként színpadra állított Cosí Fan Tutte. Helyet kapott a legjobbak között Simon Rattle Lincoln Center-beli debütje a Londoni Szimfonikusok élén, ahol Mahler Tízedikje hangzott el, egy Louis Langrée irányította Mozart-előadás, de a New York-i Filharmonikusok koncertje is, ahol Anna Thorvaldsdóttir új darabja mutatkozott be.

Grammy-díjra jelölték Dmitrij Hvorosztovszkij legutolsó lemezét


A zenekar nevéhez fűződik Ashley Fure új művének premierje is a lista dobogóján, és szintén az első között szerepel David Lang új alkotása, amely ezer nem hivatásos színészt és énekest foglalkoztat. Az összeállítás első helyére Pierre-Laurent Aimard francia zongoraművész Zankel Hall-beli koncertje került, ahol a 110 éve született Oliver Messiaen művészete volt terítéken.

(Via Vulture)

Promóció

Stream és színház

X
X