Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Az ingyenes és legális letöltés nem álom többé – heti hírösszefoglaló

Az ingyenes és legális letöltés nem álom többé – heti hírösszefoglaló

2020 második hetét is magunk mögött hagytuk. Átadták a felújított prágai operaházat, bemutattak egy évtizedekre elfeledett, földbe ásott hegedűversenyt, felújítják a világ legnagyobb orgonáját, és Velence legrégebbi városképi ábrázolását találta meg egy kutató. 

- hirdetés -

Az internet veszélyeiről sokat olvashatunk, de ne felejtsük el, hogy ha nem lenne a világháló, nem lenne arra mód, hogy a nappali szófáján üldögélve térdünkre tett laptopunkon vagy a körúti villamoson utazva, kezünkben a mobillal virtuálisan bejárjuk a legnagyobb párizsi múzeumokat, a Getty Museum virtuális könyvtárát vagy a Vatikán gyűjteményét. Ráadásul nem csupán böngészhetjük az intézmények katalógusait, hanem  ingyenesen tölthetünk le könyveket vagy akár festményeket.

- hirdetés -

Vatikáni Könyvtár – forrás: twitter.com/vaticanlibrary

Maradva az értékes gyűjteményeknél, arról se feledkezzünk meg, hogy egy 17. századi nyomtatvány került az Országos Széchényi Könyvtárba. Fontos számunkra, hogy exkluzív írásokat olvashassanak nálunk, ezen a héten is megjelent a Papagenón Szabó T. Anna-tárca és világsztárinterjú.

A londoni Royal Academy of Music professzora, Pauk György december 5-én ismét kamarazenei mesterkurzust tartott a Zeneakadémián. Az eseményről a művész egykori tanítványa, a Pannon Filharmonikusok jelenlegi koncertmestere, Varga-Deák Márta írt szubjektív beszámolót lapunknak.

Ide kapcsolódik:
Pauk György ismét mesterkurzust tartott a Zeneakadémián - Beszámoló

A Papageno több, mint egy online kulturális lap vagy egy nyomtatott programmagazin. Lakatlan sziget címmel indult el a Papageno Rádió új, tematikus műsora, amelyben hétről hétre a hazai művészeti élet meghatározó képviselőinek személyes kedvencei hallhatók. Az első néhány adásban azokat a felvételeket mutatjuk meg, amiket a Papageno csapatának egy-egy tagja vinne magával egy lakatlan szigetre. A Klasszik Rádió 92.1 adón vasárnap délutánonként 4 órától jelentkezik a Capriccio, a Papageno Klasszik, a Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsora szombat reggel 10-től 12 óráig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére vasárnap este 7 órától kerül sor. És bár teltházas a január 23-i esemény, amelyen Bartók Kékszakállújáról beszélget két zene- és egy művészettörténész, de az idén 30 éves Várfok Galéria és a Papageno beszélgetéssorozata folytatódik!

A hét blogja: Várfok30

 

A Várfok Galéria mint az egyik első hazai kortárs, máig folyamatosan működő, magánalapítású galéria 2020-ban ünnepli 30. születésnapját. Az évet különleges kiállításokkal, projektekkel kívánja emlékezetessé tenni, melyek hangsúlyozzák történetiségét, inspiráló szellemi közegét, és bemutatják sokrétű művészkörét.

A Várfok Galériát tekinthetjük a hazai kortárs művészeti piac bölcsőjének, intézményesített rendszere egyik példamutató oszlopának. A Galéria 30 éves történelme, folyamatos fejlődése és mai napig tartó kontinuitása, számos non-profit projektje, konstans jelenléte és értékátörökítésre törekvő szellemisége kiemelkedő a hazai színtér tekintetében.

A Várfok30 blogban kéthetente megjelenő cikksorozatban adunk hírt az év rendhagyó kiállítási programjáról, rendezvényekről, valamint számos érdekességet tudhatnak meg a Galéria történetéről és művészeiről.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.