Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Veszélyben a pesarói Rossini Fesztivál

Veszélyben a pesarói Rossini Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A fesztivál és az előadások zenekarát és kórusát biztosító bolognai színház egy harmincéves együttműködést készül felrúgni, aminek értelmében a dalszínháza nem hajlandó tovább saját társulatából biztosítani a fellépőket.

A színház azt nehezményezi, hogy a fesztivállal kapcsolatos kommunikáció egyáltalán nem említi a bolognai színházat mint együttműködő partnert, vagyis nem szerepelnek egyenrangú partnerintézményként, amiből az is következik, hogy nem is jogosultak különböző minisztériumi támogatásokra.

- hirdetés -

Utóbbi még nem is lenne baj, ha a fesztivál intézménye a fedezné azokat a költségeket, amivel a színháznak számolnia kell, ha zenekarát és kórusát rendelkezésre bocsátja. Feltételezhetően nagyobb kiesést jelent így a színház számára a fesztivál időszaka, mintha egyéb produkciókra kötnének szerződést, vagy egyszerűen csak folytatnák az előre megtervezett évadot.

A fesztivál eredményeként az elmúlt három évtizedben közel ötven olyan videó- és hangfelvétel készült, amelyek felbecsülhetetlen értéket képviselnek a Rossini életmű megőrzésében.

A fesztivál vezetősége keresi az új zenekart és kórust az augusztusban esedékes fesztiválhoz.

(Via Gramilano)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X