Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Új utak Beethovenhez

Új utak Beethovenhez

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A KOR-TÁRS hangversenysorozat idei zárókoncertjei – a tavalyihoz hasonlóan – a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai lesznek, április 22-én 16:00-kor és 19:30-kor várják a fellépő fiatal művészek a Pesti Vigadó Dísztermében az érdeklődőket. 

Beethoven művei gyakran csendülnek fel, azonban egy hozzá hasonló zseni művei, akárhányszor játsszák is őket, bármilyen korban, bármennyi kutatás után képesek újat mondani. A KOR-TÁRS hangversenysorozat “Új utak Beethovenhez” című koncertjein a fellépő fiatal művészek a mester szóló- és kamaraműveiből állították össze a két koncertjük műsorát, ezzel tisztelegve a nagy komponista előtt, halálának 190. évfordulója alkalmával.

A KOR-TÁRS hangversenysorozat tematikája első alkalommal J. S. Bach minden zenészre, zenerajongóra nagy hatással levő életműve köré szerveződött. A fiatal zenészek koncertjei mellett a mester életéről, életművéről Dukay Barnabás zeneszerző és Mácsai János zenetörténész előadásait is hallhatta a közönség egy rendhagyó helyszínen, az Eventuell Galériában.

Május elején újra Beethoven Budán Fesztivál. A részletekért olvasson bele tematikus blogunkba!

A zenészek (Érdi Tamás, Fejérvári János, Kruppa Bálint, Kurgyis András, Matuska Flóra, Medgyesi Zsolt, Radnóti Róza, Ránki Fülöp, Szilasi Dávid, Stark János Mátyás) jelenleg szinte mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, sokan közülük az ország egyik legjelentősebb zenepedagógiai műhelyében, a Járdányi Pál Zeneiskolában kezdték zenei tanulmányaikat, s az itt született barátságok gyümölcse volt már számos közös koncertjük. Rendszeresen léptek fel együtt a FUGA Építészeti Központban vagy a Marczibányi téri Művelődési Központban, de olyan helyszíneken is adtak már közösen koncerteket, mint a Duna Palota vagy a Budapest Music Center. Nagy megtiszteltetés a fiatal zenészeknek, hogy a szintén „volt járdányis” Érdi Tamás idén is csatlakozott a sorozathoz, s a zárókoncertek egyikén az ő zongorajátékát is hallhatja a közönség.

Promóció

Stream és színház

X
X