Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Hosszú évtizedek alatt formálta Liszt ezt a zongorasorozatot

Hosszú évtizedek alatt formálta Liszt ezt a zongorasorozatot

Farkas Gábor zongorakoncertje a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Zenei naplójegyzet, művészeti ágak reflexiója, végül filozofikus-spirituális kompozíciók – Liszt Ferenc Zarándokévek című zongorasorozata figyelemre méltóan összetett, szerencsére a Budapesti Tavaszi Fesztiválon egy valódi szakértő, a Tokyo College of Music vendégprofesszora vezetésével ismerhetjük meg. 

Mikor: április 6. 18:00

Hol: Zeneakadémia – Nagyterem

Mennyi: 2000 – 5900 Ft

- hirdetés -

Farkas Gábort generációja egyik legjelentősebb zongoraművészének tartják. A közelmúltban Schumann- és Liszt-albumokkal jelentkezett, melyeket a nemzetközi sajtó kitörő lelkesedéssel fogadott:

„Szinte magát Lisztet halljuk, ahogy végigvezet minket a darabokon.”

 

Farkas Gábor a Tokyo College of Music vendégprofesszora lesz

- hirdetés -

A zongoraesten a Zarándokévek-ciklus mindhárom darabja elhangzik, melyeket maga Bartók Béla is elismerően méltatott: „Meglepő rokonságot fedezünk fel a Zarándokévek egyes számaiban és az új francia zeneművészet két legkimagaslóbb alakjának, Debussy-nek és Ravel-nek némely művében. Meggyőződésem, hogy Lisztnek A Villa d’Este szökőkútjai és ezzel rokon művei nélkül alig képzelhetők el az említett két francia zeneszerzőnek hasonló hangulatot kifejező művei.”

“Hamarosan kezdetét veszi egy intenzív japán turné – meséli Farkas Gábor. Fellépek többek közt Szapporóban, Kiotóban, Tokióban és Nagojában. Ezeken a koncerteken már Liszt Zarándokévek című zongoraciklusának I., II. és III. kötetét játszom, amit itthon a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében hallhat tőlem a közönség április 6-án. Így addig már jó pár nagytermi koncertélményen túl leszek a darabbal. Erre a tapasztalatok összegzése szempontjából szükségem is lesz, hiszen a teljes mű eljátszása hihetetlen erőpróba még egy sokat tapasztalt zongoraművész számára is.”

Még több cikk a 38. Tavaszi Fesztivál programjairól ide kattintva! 

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X