Papageno Radio
Intermezzo Farkas Gábor a Tokyo College of Music vendégprofesszora lesz

Farkas Gábor a Tokyo College of Music vendégprofesszora lesz

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az ózdi születésű zongoraművész Liszt-lemeze pár hete jelent meg a Steinway kiadásában és még idén tavasszal egy Schumann-lemez követi majd.

A lemezbemutató koncert nagy sikert aratott 2017 februárjában, a New York-i Steinway Hallban. Tavasszal még egy új lemeze várható: Schumann-albuma jelenik meg a Hungaroton gondozásában.

Március 30-án pedig a budapesti Opera Zongorateremben, a Liszt-lemez hazai bemutató koncertjével egybekötött ünnepségen veheti át azt az oklevelet, amely azt tanúsítja, hogy

Farkas Gábor immáron a Steinway Artist cím birtokosa.

Az 1981-es, ózdi születésű zongoraművész életútja mindezek után Tokióba vezet: vendégprofesszori állást ajánlott neki a Tokyo College of Music, amelynek ő lesz az első európai mestere 2017 májusától, zongora szakon.

A lemez az új technikájú Steinway Spirio zongorán készült, egy olyan bámulatos hangzásvilágú hangszeren, amely egy hagyományos zongoramechanikával rendelkezik, de digitálisan több mint ezerféle módon képes megjegyezni és visszajátszani azt, hogy ki miként üti le a billentyűket. Farkas Gábor volt az első zongoraművész, aki ezen a különleges hangszeren egyszerre Spirio és audió felvételt készített. A lemez mellett egyébként iPad-es applikációval is megvásárolható, letölthető és élethűen visszahallgatható azok számára, akik rendelkeznek ilyen hangszerrel.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X